Salut!
De curand m-am mutat intr-un bloc format din 5 scari, numerotate de la A la E, fiecare scara cu propria asociatie.
In acest bloc exista garaje la parter, nu la subteran. (Este un bloc din 1983). Situatia in care eu si cativa vecini ne aflam este ca noi avem apartamentul la scara A sau B, dar garajul se afla la alta scara (E, in cazul nostru). Explicatia pentru aceasta situatie e ca la scara noastra nu sunt suficiente garaje pentru toti locatarii, asa ca au fost primite garaje de la alte scari. Nu am nicio idee despre cum s-a facut aceasta repartitie pe vremea lui raposatu’. Important e ca eu asa am cumparat apartamentul+garajul de curand, iar garajul apare pe cadastru, platesc impozit pe el etc., totul este legat, sunt proprietar cu acte pe el.
Datorita acestui fapt, noi platim intretinerea atat la scara noastra (lift, curatenie, reparatii, apa, caldura etc.), cat si la scara unde avem garajul. Problema noastra aici apare, la plata intretinerii pe garaj. Nu ni se pare normal ca anumite cheltuieli de la scara E (unde se afla garajul) sa fie platite si de noi, care nu avem nicio treaba cu acea scara. Inteleg ca platim caldura, apa si curent, la comun, pentru ca exista calorifere si tevi comune de caldura care trec prin garaje, dar suntem pusi la plata si pentru interfon, lift etc.
Sa zicem ca am putea accepta acei cativa zeci de lei pe luna plus, dar asociatia de la scara E vrea sa schimbe liftul din fonduri proprii, o investitie destul de mare, investitie la care trebuie sa participam si noi. Dar Doamne iarta-ma, de ce ar trebui ca si noi sa platim cand nu avem nicio treaba cu acea scara? Intamplarea face ca acolo se afla garajul, dar ce legatura are cu scara in sine? Faptul ca eu am garajul acolo la care ajung din strada nu inseamna ca eu sunt locatar in acel bloc, eu NU am spatiu de locuit acolo, nu intru in scara respectiva, nu am nicio legatura cu ea.
Ne-am tot plans administratorului ca nu ni se pare corect, ca noi deja platim reparatii pentru inlocuirea coloanelor principale sau a liftului la scara noastra, acolo unde locuim si de pe urma carora beneficiem. Ni se pare total absurd sa platim reparatiile altei asociatii, in special liftul, de pe urma carora nu beneficiem deloc.
Chiar avem nevoie de o indrumare in acest sens, ce zice legea mai exact pentru aceasta situatie? Vreau sa mai mentionez ca administratorul nu este o persoana cu care nu te poti intelege, ne ia peste picior.
Multumim!
Cel mai recent răspuns:
latka , utilizator
05:56, 13 Mai 2023