avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Recupere pierdere fiscala in urmatorii anii din profit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Recupere pierdere fiscala in urmatorii anii din profit

Buna seara,
In cazul unei microintreprinderi care a inregistrat pierdere dintr o investitie reprezentand spatiul comercial unde se desfasoara activitatea, a trecut la impozit pe profit,poate recupera pierderea fiscala in urmatorii anii din profitul impozabil? Cladirea este folosita la obtinrea veniturilor exact din perioada in care a intrat la impozit pe profit.
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 01:00, 10 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
da va deduce cheltuiala cu amortizarea investitiei la finalizarea acesteia .
Pierderea fiscală înregistrată în perioada în care firma a fost microîntreprindere nu este cheltuială deductibilă pentru calculul impozitului pe profit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare auto microintreprindere nobelmirela nobelmirela Am infiintat o firma de taxi, am cumparat masina cu 6000 de euro. cand eram pe 16 la suta, amortizam investitia in 4 ani. de atunci pana acum a trecut doar un ... (vezi toată discuția)
Donatiile sunt deductibile la microintreprinderi? gverog gverog Buna ziua, am o intrebare referitoare la deductibilitatea donatiilor in cazul microintreprinderilor. Vreau sa donez o suma pt.un caz social si vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Contul 105 completat: doresc o propunere corectă din punct de vedere fiscal, pentru determinarea bazei impozabile la calculul impozitului pe venit micro balintemese balintemese Intrebare Doresc o propunere corecta din punct de vedere fiscal, pentru determinarea bazei impozabile la calculul imp. Pe venit micro. Conform Legea nr. ... (vezi toată discuția)