avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... La succesiune, pot ceda partea mea de mostenire unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

La succesiune, pot ceda partea mea de mostenire unui nepot?

Buna ziua. La succesiune, pot ceda partea mea de mostenire unui nepot?
Cel mai recent răspuns: icostin66 , utilizator 09:08, 10 Noiembrie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți doar renunța la moștenire și atât. Nu puteți condiționa cui să se atribuie cota care v-ar fi revenit dumneavoastră.
Se poate renunța la moștenire, dar nu se poate ceda în favoarea cuiva anume.
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2023
Dapix, utilizator
Dar o puteti accepta si dona nepotului.

Dar prin donatie poate pierde o parte din ea ( copii sau parintii dvs. ataca acea donatie pentru rezerva succesorala...)
acest răspuns util
Donația nu e sigură dacă ai în viață după deces moștenitori rezervatari, care sunt copii și părinții.
Poate fi atacată în instanță de rezervatari, și pot obține jumătate din cota donată.
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2023
Dapix, utilizator
acest răspuns util
la succesiunea cui ? ce nepot, de copil, de frate ? copii aveti in viata ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Succesiune dupa decesul mamei (tata a decedat demult, s-a facut succesiunea dupa el...), suntem doi frati, eu nu am copii. Fratele meu are doi, as ceda in favoarea unuia dintre ei.

Alte discuții în legătură

Buna ziua,daca in urma parintilor decedati au ramas 3 mostenitori ... elenasuch elenasuch Buna ziua,daca in urma parintilor decedati au ramas 3 mostenitori la dezbaterea mostenirii pot ceda sau dona in favoarea sotiei mele sau a copiilor mei ?intai ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, partea de mostenirea care mi-a revenit de la parinti ... livia1603 livia1603 Buna ziua, Partea de mostenirea care mi-a revenit de la parinti (am certificat de mostenitor) o pot ceda/renunta in favoarea unui frate sau puteam doar cand ... (vezi toată discuția)