avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am vizitat recent o proprietate cu două ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am vizitat recent o proprietate cu două agenții ...

Buna ziua,
am vizitat recent o proprietate cu două agenții imobiliare diferite. Am semnat un contract de vizionare cu ambele agenții. Acum doresc să achiziționez proprietatea cu prima agenție cu care am vizitat-o, deoarece oferă condiții mult mai avantajoase în ceea ce privește taxele și prețul proprietății. Pe de altă parte, contractul celei de-a doua agenții nu are nicio clauză de exclusivitate. Singura clauză prezentă în contract (de o pagină) menționează următoarele:

"am luat la cunostinta ca serviciile de prezentare ale imobilelor sunt gratuire, dar in cazul in care cumpar una din proprietatile prezentate de ___________, am sa achit comisionul de intermediere in valoare de____% din pretul de vanzare al imobilului, suma ce se achita la data semnarii contractului sau antecontractului la sediul societatii.
Declar ca am fost informat de catre agentie cu privire la starea imobilelor prezentate (deficiente si alte inconveniente conoscute de catre agentie incluzand zgomot etc. etc.), cat si despre situatia juridica a imobilului si de prevederile etc.etc. cu privire la declaratii false.
Comparatorul are dreptul de a angaja un expert pentru verificarea starii proprietatii, cheltuielile ocazionate de acestea cad in sarcina exclusiva a comparatorului.
In caz de litigiu (neplata comisionului), comparatorul va fi obligat la plata catre agentie a comisionului de intermediere in valoare de ____% din pretul de vanzare al imobilului specificat in prezenta conventie de prezentare, precum si a cheltuielilor de judecata ocazionate de un eventual proces intre firma de intermedieri imobiliare "____" si cumparator. Comisionul reprezinta contravaloarea serviciului de intermediere, costuri de publicitate, telefonie etc."

în cazul în care aș achiziționa proprietatea, sunt legal obligat să plătesc comisionul și celei de-a doua agenții?

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2023
teodormihairaluca, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract cu agentie imobiliara pt. vizionare apartamente Alina6447 Alina6447 Buna ziua! Vreau sa vizionez niste apartamente cu dorinta de a cumpara o casa. Insa, am primit acest contract de la agentia imobiliara si ma cam intimideaza ... (vezi toată discuția)
Comision abuziv ionelgheonea ionelgheonea Am achizitionat un apartament pe care l-am vizionat cu 2 agentii. Am ales sa cumpar si sa platesc comision uneia din agentii, cu care am finalizat si ... (vezi toată discuția)
"contract de intermediere" cu o agentie imobiliara !!!! ginamangra ginamangra Sotul poate cumpara o locuinta numai pe numele lui in conditiile in care o plateste cu banii jos fara ca numele sotiei sa fie trecut pe actul de ... (vezi toată discuția)