avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... CAEN diferit de cel din declaratia de inregistrare ANAF
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

CAEN diferit de cel din declaratia de inregistrare ANAF

Buna ziua!

Tocmai am inregistrat un Ong la ANAF, in declaratia de inregistrare completand la caen 8690, întrucât activitatea ong-ului este legata de servicii psihologice, urmand ca ong-ul sa fie inregistrat ca furnizor de servicii conexe actului medical.
Am verificat pe net si imi apare pe un site care ofera informatii despre firme ca ONG UL este inregistrat cu alt cod CAEN-9499.
Cum pot proceda in acest caz?

Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Noiembrie 2023
Stefy26, utilizator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 18:42, 15 Decembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Lasati-l asa. Nu codul caen e important ci sa depuneți declaratia și bilanțul pentru ong la timp și sa plătiți impozitul, dacă e carul.
Imi este teama mai degraba sa nu cumva sa fie un obstacol in acreditarra ong-ului ca furnizor de servicii conexe actului medical - si de a incheia contract cu CNAS.

george-neagu a scris:

Lasati-l asa. Nu codul caen e important ci sa depuneți declaratia și bilanțul pentru ong la timp și sa plătiți impozitul, dacă e carul.

Nu exista nicio modalitate de a schimba codul CAEN?

george-neagu a scris:

acest răspuns util
Mergeți în continuare cu pasii pentru a obține toate autorizarile și vedeți dacă au ceva împotriva cu ce aveți acum trecut in acte. Eu zic e e bine asa dar numai dacă vedeți ca nu se potrivește cu ceea ce cer ei, doar atunci încercați altceva.
La ong-uri nu codul caen contează ci scopul și obiectivele trecute in statut.
acest răspuns util
ba da, depuneti o declaratie 700 de mentiuni in care lasati CAEN principal ce tipic ONG adica 9499 si daca faceti servicii psihologice contra cost puenti acel cod CAEN specific la rubrica pt activitati economice. Daca le asigurari in regim non-profit, ramane CAEN 9499 ca asta se pune cand e o activitate ONG non-profit indiferent ce face in concret acel ONG. Un ONG de tip asociatie turistica organizeaza ture cu proprii membri dar CAEN este 9499 nu un CAEN spefific de agentie de turism... un ONG cultural chiar daca organizeaza spectacole si expozitii etc. tot CAEN 9499 are... si unul umanitar sau unul de drepturile omului si unul de mediu etc. De fapt in statut nu ar trebui trecut nici un CAEN pt activitatile non=profit, pt cele economice e bine de trecut...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen asociație sportiva Kityy Kityy Bună ziua, mi am înființat de curând o asociație Sportiva non profit pt fetita mea care face sport de performanta în ideea de a strânge sponsorizări. ... (vezi toată discuția)
Cod caen asociatie proprietari cococretzu cococretzu Care este codul CAEN pentru o asociatie de proprietari? Pe acest forum am gasit 9700, insa pe site-ul ANAF apare mentionat codul 9499 ... (vezi toată discuția)
Cod caen ong Patricia.13.10 Patricia.13.10 Buna ziua! Cum se declara un cod caen pentru ONG? in clipa de fata exista unul, insa am vrea sa mergem pe altul, conform statut, avem posibilitatea sa ... (vezi toată discuția)