avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plafonul plăților în numerar între firme
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plafonul plăților în numerar între firme

Buna ziua.Doresc lămuriri suplimentare și explicite în legătură cu plata cash.
Deoarece exprimarea din OUG 98/9.11.2023 este alambicata pentru mulți și lasă loc de interpretări,as dori sa stiu,în mod expres plafonul de plăți/ încasări zilnice între persoane juridice și plafonul zilnic total al platilor efectuate de către o persoana juridică.
Am participat la discuții (cu hârtiile pe masa pentru lamuriri) unde parerile despre aceste sume sunt împărțite.Mărul discordiei este referirea OUG la modificarea articolului LXIV din Legea 296/2023.
Va mulțumesc.
Ultima modificare: Marți, 14 Noiembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: elenazan , utilizator 16:01, 14 Noiembrie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si eu am fost astazi intr-o discutie referitoare la acest articol, legea 70 a fost modificata prin legea 296, modificata la randul ei de oug 98.
Concluzia: platile/incasarile in numerar intre persoane juridice, cel mult 5000 de lei catre/de la o persoana, maxim 10.000 de lei/zi, exact ca inainte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon plati! mitrofan1 mitrofan1 Buna ziua, pot acorda intr-o zi avans de trezorerie in valoare de 10.000lei , administratorului in vederea efectuarii de plati diverse? Multumesc, (vezi toată discuția)
Exista un plafon privind cheltuielile zilnice? Sandybel Sandybel Buna seara! Am citit un subiect in care se spunea ca exista un plafon zilnic de cheltuieli Suntem o societate si tocmai am achizitionat de la o persoana ... (vezi toată discuția)
Vanzare bunuri intre srl si pf morfeus28 morfeus28 Buna ziua.Daca o persoana juridica vinde bunuri din firma sa catre o persoana fizica si totalul bunurilor pe factura este 15000 ron,ce suma poate sa incaseze ... (vezi toată discuția)