avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am primit in aceasta seara un bilet la stergator de la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am primit in aceasta seara un bilet la stergator de la politia ...

Am primit in aceasta seara un bilet la stergator de la politia locala, fiind sanctionat pentru parcare ilegala. Cum si cand pot plati amenda? Trebuie sa ma duc personal la sediul politiei locale pentru a se intocmi proces verbal? nu a fost mentionat lucrul acesta in acel bilet
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 08:41, 15 Noiembrie 2023
Pe baza "biletului la stergator" nu se poate plati amenda, doar in baza unui proces verbal de contraventie, intocmit de un agent constatator, conform OG 2/2001. Posibil sa va fie comunicat la domiciliu asa ceva, daca nu sunteti invitat pentru la sediul politiei locale.
[ link extern ]

latka a scris:

Pe baza "biletului la stergator" nu se poate plati amenda, doar in baza unui proces verbal de contraventie, intocmit de un agent constatator, conform OG 2/2001. Posibil sa va fie comunicat la domiciliu asa ceva, daca nu sunteti invitat pentru la sediul politiei locale.
[ link extern ]

Eu nu am domiciliul in judetul in care am luat amenda. Pot pleca linistit acasa si o sa primesc prin posta PV pe numele proprietarului masinii?
Oricum nu aveti ce sa platiti acum. Nu stiu cum va proceda politia locala, in principiu (si legal) va trimite pe adresa proprietarului masinii o comunicare prin care va cere datele soferului, in conformitate cu art. 39 din OUG 195/2002 si intr-un termen precizat. Neindeplinirea acestei obligatii de comunicare catre politie se sanctioneaza cu amenda mare (art. 102 pct. 14), ce nu se poate plati la jumatate din minim. Dupa ce are datele soferului, se poate intocmi PV de contraventie, care se comunica conform OG 2/2001.
[ link extern ]
Articolul 109^1
În cazul contravențiilor prevăzute la art. 102 alin. (1) pct. 14 și la art. 105 pct. 10 nu sunt aplicabile dispozițiile art. 28 alin. (1) din Ordonanța Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările și completările ulterioare.
(la 31-01-2022, Capitolul VII a fost completat de Punctul 39, Articolul I din ORDONANȚA nr. 1 din 27 ianuarie 2022, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 89 din 28 ianuarie 2022 )
Ultima modificare: Miercuri, 15 Noiembrie 2023
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal nedeclarare date politia locala popescuandrei1 popescuandrei1 Am primit prin posta de la politia locala un proces verbal prin care mi se comunica ca nu am respectat obligatia de a comunica datele de identificare ale ... (vezi toată discuția)
Solicitare date conducator auto guestgii guestgii Buna ziua, Am gasit pe 11.12 2023 in cutia postala un PV de inmanare/afisare a solicitarii si o \"Solicitare date de identificare\" pentru o parcare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am nevoie mare de un sfat pt a putea lua o decizie. ... c_cristi c_cristi Buna ziua Am nevoie mare de un sfat pt a putea lua o decizie. Ieri am primit pv de amendă în valoare de 1495 lei pt ca nu am raspuns la solicitarea de a ... (vezi toată discuția)