simonette12 a scris:
Cand ati solicitat expertiza?
In cadrul unui proces de partaj succesoral expertizele sunt dipuse dupa administrarea probatoriilor, respectiv prin incheierea interlocutorie prev de art.673 indice 6 c.proc.civ.
am solicitat expertiza dupa audierea martorilor, iar incheierea interlocutorie nu a fost pronuntata, cel putin nu deocamdata.
din cate am citit, pronuntarea incheierii interlocutorii nu mai este obligatorie in toate cazurile, depinzand de complexitatea lor.
ce nu inteleg este daca instanta, in virtutea rolului ei activ, hotaraste daca este sau nu cazul sa pronunte o incheierea interlocutorie pt formarea loturilor, dispunand ulterior si expertiza; sau daca partile pot solicita pronuntarea incheierii interlocutorii.
MA gandesc sa nu disjunga cererea reconventionala? (...)Precizati exact capetele de cerere din actiunea principala si din cererea reconventionala.
in litigiile succesorale, in procesele de iesire din indiviziune, nu este admisibila disjungerea cererii reconventionale prin care se urmareste intregirea masei partajabile - C.S.J. , sectia civila, decizia nr. 1997/1991
iar capetele de cerere atat din actiunea principala, cat si din reconventionala, le-am precizat inca de la prima postare.