avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Partaj - cum se stabilesc cotele, valoarea imobilului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Partaj - cum se stabilesc cotele, valoarea imobilului

suntem doi fraţi după mamă care au o moştenire(casă care a fost făcută împreună cu tatăl vitreg al meu,) dar nu ne putem înţelege, fratele a înaintat acţiune de partaj succesoral, aş dori să ştiu dacă instanţa va stabili doar cota parte din moştenire ca procent sau şi ca valoare a moştenirii, cine va stabilită valoarea de piaţă a imobilului, şi ce înseamnă efectuarea expertizei tehnice imobiliară în urma căreia se va stabili valoarea masei succesorale, dacă eu nu sunt mulţumit de valoarea stabilită ce obţiuni am , pot să refuz vînzarea imobilului?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 12:28, 16 Mai 2013
Buna ziua,
1. Dezbaterea succesiunii si iesirea din indiviziune o poate cere oricare coproprietar.
2. Valoarea masei succesorale se stabileste de catre expert (deci si valoarea casei).
3. In functie de cererea introductiva instanta va stabili: mostenitorii cu cotele lor legale; valoarea masei succesorale; valoarea cotelor fiecarui mostenitor in functie de valoarea masei succesorale; loturile ce vor reveni fiecaruia; iesirea din indiviziune cu valoarea loturilor sau a sultelor.
4. Vedeti in crerea introductiva care din aceste cerinte a fost solicitata de fratele dumneavoastra si, eventual, formulati o cerere reconventionala prin care solicitati completarea cerintelor astfel incat la sfarsitul ciclului procesual sa aveti clar fiecare dintre dumneavoastra partea sa de sine statatoare. (daca s-a ajuns la expertiza cred ca este cam tarziu sa mai formulati cerere reconventionala).
5. In cazul in care valoarea masei succesorale stabilita de expert vi se pare nereala, va trebui sa formulati obiectiuni la expertiza aratand care sunt nemultumirile dumneavoastra.
6. Dupa terminarea dosarului si ramanerea definitiva a solutiei va trebui sa va supuneti ei. Pana la terminare luptati pentru ca valoarea stabilita de exoert si de instanta sa fie cat mai apropiata de adevar.
av. Gabriel Klein Kiritescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune simmona simmona Buna ziua! Am si eu o nelamurire. Sper sa ma fac inteleasa si sa nu va pierd prea mult timpul. Impreuna cu fratele meu am mostenit. in urma decesului ... (vezi toată discuția)
Succesiune C-D.Z C-D.Z Buna ziua, as dorii si eu o indrumare in acest caz: In 1994 a murit tatal meu, iar in 1997 mama impreuna cu mine si fratele mai mic am mers la notariat si ... (vezi toată discuția)
Succesiune - respingerea cererii de efectuare a unei expertize lolo0112 lolo0112 buna ziua. am fost chemat in judecata pt [u]stabilirea masei succesorale, a mostenitorilor si intabularea in cf a drepturilor de proprietate[/u] , in cotele ... (vezi toată discuția)