Va rog sa-mi raspundeti daca se poate!
Sunt in concediu de crestere a copilului pana la 2 ani, si am ramas gravida.
In august ar trebui sa lucrez dar voi naste in septembrie.
Intrebarea ar fi, daca trebe sau nu sa lucrez intre cele doua concedii de crestere a copilului?
Sau intru direct in concediu perenatal din august pana la nastere?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Veti intra in concediu prenatal dar trebuie sa anuntati inainte ca sunteti in concediu iar dupa nasterea copilului (dupa cele 42 zile)ca doriti prelungirea concediului de crestere copil.
Ar fi bine sa instiintati angajatorul ca sunteti iar insarcinata, iar in august prezentati concediu medical cod 08 (sarcina si lauzie). Veti merge cu aceste concedii medicale (la fel ca la prima sarcina) pana minim 42 de zile dupa nastere, apoi intrati iar in concediu crestere si ingrijire copil.
Felicitari :)
-In august trebuie sa reveniti la munca pe baza unei cereri de revenire urmata de decizia din partea angajatorulu
-daca sarcina prezinta risc puteti sa va luati concediu prenatal
-
Nu conteaza daca sarcina prezinta risc! Nu vorbim de concediu de risc maternal.
Orice angajata/somera gravida beneficiaza de pre-postnatal!
Faceti cerere de revenire din CIC cu data urmatoarei zile dupa implinirea varstei de 2 ani si aduceti de la medicul de familie sau medicul ginecolog concediu medical prenatal cu aceasi data.
Dupa nastere veti decide daca vreti sa intrati in CIC din a 43-a zi sau sa continuati postantalul pana la epuizarea celor 126 de zile, dupa care sa depuneti cererea pentru CIC si sa duceti dosarul la fel ca la prima sarcina.
Despre somaj
Liviav_87
Buna ziua.Am o problema...Am lucrat 2 ani jumate...din cauza disponibilizarilor a trebuit sa imi dau demisia(la cererea sefilor)..Nu am lucrat doua luni...si ... (vezi toată discuția)