buna ziua , am dat intamplator de forumul dvs si mi se pare o idee excelenta .
problema mea consta in urmatoarele tatal meu a achizitionat un teren dupa revolutie pe acest teren se afla un stalp de medie tensiune apartinand unei balasitere (asa mi sa raspuns in scris de la electrica ca nu apartine de reteaua lor).Problema este ca aceasta constructie imi anuleaza practic posibilitatea de a construi ceva pe acest teren ,sa fie mutat este imposibil, intrebarea mea este urmatoarea ce sanse am sa obtin o despagubire lunara si cam care ar fi estimativ costul unei actionari in istanta.
1-Cum stalpul de tensiune se afla la momentul achizitionarii,acordul in conditiile date
constituie actul dvs de vointa liber consimtit
2-Teoretic puteti solicita despagubire,practic ,in actuala conjunctura economico-financiar-contabila ,sansele sunt reduse sa obtineti o despagubire lunara.
3-Pentru actionare in instanta,in baza documentelor pe care le detineti este de preferat sa contactati avocat,care va poate preciza sansele intr-o eventuala actiune
Buna ziua,
Pentru aceast servitute, Intr-o prima faza ar trebui:
1.
fie sa comandati unui Expert tehnic independent un Raport de expertiza extrajudiciara,
2.
fie sa inaintati instantei competente o cerere de "asigurare de dovezi"; instanta va desemna un expert tehnic judiciar care va efectua o expertiza judiciara.
In ambele ipoteze, Raportul trebuie sa raspunda la cel putin 3 obiective:
- constatarea si consemnarea starii de fapt si de drept;
- determinarea prejudiciului, daunelor, etc.
- calculul sumelor datorate pentru aceasta servitute.