Buna ziua
In anul 2005 am cumparat o casa cu terenul aferent.In gradina casei se afla un stalp de inalta tensiune-17.000kw, care deserveste o gara.O parte din cabluri trec si ele pe deasupra proprietatii mele.Vreau sa incep procedurile pentru ca firma de electricitate sa mute stalpul, pentru ca am observat, in timp, ca imi afecteaza vegetatia din gradina.S-ar putea ca si asupra noastra sa aiba un impact nesanatos campul electromagnetic generat de cabluri.
Multumesc
1. Reteaua electrica de inalta tensiune este conform legilor in vigoare proprietatea statului aflata in domeniul public. La data la care s-a construit reteaua, persoanele care posedau respectivele terenuri au fost despagubite.
2. Daca aveti intabulat in Cartea funciara terenul peste care trec cablurile si terenul pe care se afla stalpul, aveti ca solutie : a. sa inchiriati terenul catre proprietarul retelei; b. sa vindeti terenul catre proprietarul retelei; și c. sa solicitati instantei competente sa va fie lasat terenul in deplina proprietate ( lucru greu de obtinut) .