avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu maternitate inainte de expirarea cim pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu maternitate inainte de expirarea cim pe durata determinata

o persoana care a fost incadrata pe durata determinata pentru inlocuirea unei alte persoane aflate in concediu crestere copil , ramane insarcinata si trebuie sa nasca inainte de expirarea perioadei pt. care a fost incadrata. ce se intampla? are peste un an lucrat in postul respectiv.:O
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:20, 30 Ianuarie 2010
1. C.i.m. va inceta la data expirarii perioadei pentru care a fost incheiat.

2. Daca indeplineste conditiile prevazute de lege va beneficia de indemnizatia lunara pentru CIC.
CIM inceteaza de drept la data expirarii sale iar certificatele medicale sunt platite de Casa de Sanatate, asa cum spune OUG 158/2005:
Art. 32. -
(1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia încetează prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), care s-au născut anterior ivirii acestor situaţii, se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate.
(2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în situaţia în care a expirat termenul pentru care a fost încheiat contractul individual de muncă, a expirat termenul pentru care a fost exercitată funcţia publică ori a expirat mandatul în baza căruia a desfăşurat activitate în funcţii elective sau în funcţii numite în cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

C.i.m. pe durata determinata si concediul medical crocolina3 crocolina3 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Sunt angajat cu un contract pe perioada determinata de 3 luni(se incheie pe 13 octombrie 2016).Din cauza unor ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract de munca individual pe termen limitat in caz de concediu de boala vioricadumitrescu vioricadumitrescu Buna seara , Va rog sa-mi raspundeti si mie la urmatoarea problema : Sotul meu este incadrat cu contract de munca pe termen limitat si a suferit un accident ... (vezi toată discuția)
C.i.m. pe durata determinata si concediu medical razvan61 razvan61 Trebuie sa fac o operatie...sunt angajat pe perioada determinata si operatia , impreuna cu concediul ce va urma vor depasi termenul contractului...ce se ... (vezi toată discuția)