avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act aditional la antecontract - modificare cumparator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act aditional la antecontract - modificare cumparator

Buna seara,
Am facut un antecontract de vanzare-cumparare ptr un apartament, in calitate de cumparator, impreuna cu prietena mea.
Din motive intemeiate, nu doresc sa mai fiu nominalizat ca si cumparator.
Se poate un act aditional la acest anet contract, prin care sa solicit acest lucru?
Sau este musai nevoie ca acest act sa fie redactat din nou, in prezenta ambelor parti?
Cel mai recent răspuns: ddaniell , utilizator 15:29, 5 Februarie 2010
Daca l-ati incheiat prin notariat, el s-a inscris in sarcini. Pentru cumpararea pe un alt nume, se anuleaza antecontractul, se radiaza din sarcini "carte funciara" ,se incheie noul contract si se inscrie in cartea funciara.
Va multumesc frumos ptr raspuns!
Ma gandeam ca exista o cale mai simpla, cum ar fi un act aditional unilateral , ce nu implica prezenta ambelor parti.
Exact asa am facut: am anulat antecontractul si am facut altul.
Mai dureros este ca am platit alte taxe notariale, adica una ptr anulare, iar cealalata ptr noul antecontract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare promisiune vanzare-cumparare imobil mariana_aba mariana_aba Buna seara, urmeaza sa vand o locuinta prin credit si as vrea sa stiu care este procedura de anulare a promisiunii de vanzare in cazul in care cumparatorul ... (vezi toată discuția)
Antecontract apartament in constructie Cuvunu Cuvunu Buna ziua, Am incheiat un antecontract cu un dezvoltator pers fizica ptr un apartament in faza de constructie, imobilul este la rosu momentan, termenul de ... (vezi toată discuția)
Ajutor. vanzare/cumparare cu amenintari Gabriela Negrut Gabriela Negrut BUNA SEARA, DIN NOU. Acum cateva seri,va prezentam urmatorul caz: \" Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: Anul trecut, in luna iulie am semnat un ... (vezi toată discuția)