avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor

BUNA SEARA am si eu o antrebare LUCREZ LA O FIRMA NONBUGETARA DE CARTUSE IMP.DE 2,4 ANI AU DECIS SA ACORDE O PRIMA ANUALA DAR DIN CARE AU FOST SELECTATE DOAR CATEVA PERSOANE MERGAND PE PREMIZA CA DACA AI ZILE DE MEDICAL SI O SINGURA ZI DE FARA PLATA NU MAI PRIMESTI NIMIC CU TOATE CA DE CATE ORI AU AVUT NEVOIE DE SAMBETELE SA LE LUCRAM I-AM ONORAT MEREU CU PREZENTA,AU DREPTUL SA MA PENALIZEZE CU 100 LA 100? MULTUMESC MULT:((:((:((:((:((:((:((:ban:
Prin definitie "prima" nu are caracter obligatoriu, este la alegerea angajatorului ce da, cat si cui.
avand in vedere ca este o prima anuala si ca medicalul si-l ia salariatul pentru refacerea sanatatii ar fii trebuit sa acorde si celor aflati in situatia prezentata!B-)
Dpdv uman (moral..) sunt de acord cu tine ctynn; eu spuneam doar ca nu poate fi obligat sa dea aceasta prima.
potrivit art. 5 codul muncii....
in practica se poate intalni si urmatoarea situatie: toti salariatii primesc o prima anuala iar cei care si-au adus contributia pentru intreag anul primesc ceva in plus la aceea prima !
Daca prima este acordata la toti indiferent de aportul adus si de importanta muncii atunci isi va pierde scopul pentru care este acordata.

Alte discuții în legătură

Program de lucru de luni-sambata OANA GORAN OANA GORAN daca ne cheama sa lucram sambata, 6 ore , cate 2 sambete pe luna, este obligat sa ne plateasca ?/ conform carei legi. mai mult, ne pune sa semnam si foaie ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea de a lucra in zilele de sarbatoare legale ACTIVBIT ACTIVBIT in conditiile in care in regulamentul de ordine interioara si contractul colectiv de munca se prevede in mod explicit ca pentru orele de lucru in zilelelde ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti andremaria67 andremaria67 buna ziua!in decembrie 2007 am fost preluati de o firma care ne-a introdus toate sporurile in salariu(inclusiv cel de toxicitate care conform ccmn nu se ... (vezi toată discuția)