avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... program de lucru de luni-sambata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

program de lucru de luni-sambata

daca ne cheama sa lucram sambata, 6 ore , cate 2 sambete pe luna, este obligat sa ne plateasca ?/
conform carei legi.
mai mult, ne pune sa semnam si foaie de prezenta. dar se zvoneste ca nu ne va plati. ar putea eluda legea astfel incat sa muncim ca fraierii si sambata si salariul sa fie acelasi?

Cel mai recent răspuns: bobo24 , utilizator 14:54, 16 Ianuarie 2008
in cim ce scrie la durata muncii? exista prevazut in ccm sau RI ca sambata este program normal de lucru?
Munca prestată în afara duratei normale a timpului de muncă săptămânal este considerată muncă suplimentară.
Sporul pentru munca suplimentară stabileşte prin negociere, în cadrul contractului colectiv de muncă sau, după caz, al contractului individual de muncă, şi nu poate fi mai mic de 75% din salariul de bază.
in cim srie 40 ore/sapt.
dar cum justific eu ca m-a chemat sambata? sau ca am fost sambetele?
e drept, patronul vine cu 30 min inainte de inceperea programului si sta la usa si verifica cine vine si cine nu.
orele prestate in ziua de sambata nu sunt ore suplimentare, sunt ore prestate in zilele de repaus saptamanal pentru care trebuie sa primesti liber si spor. art. 132 - 133 din Legea nr. 53/2003
orele prestate in ziua de sambata nu sunt ore suplimentare, sunt ore prestate in zilele de repaus saptamanal, pentru care trebuie sa primesti liber si spor. art. 132 - 133 din Legea nr. 53/2003, codul muncii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Orele suplimentare Anacrsitina Anacrsitina Sunt confuza total,va rog sa ma ajutati.La un magazin unde sunt 3 vanzatoare,se lucreaza si sambata,prin rotatie.,motiv pentru care salariatele primeau zi ... (vezi toată discuția)
se platesc sau nu, orele efectuate sambata, duminica? swamerra swamerra Decizia 1415/2009 a Curtii Constitutionale se refera si la orele efectuate in zilele nelucratoare sau, exclusiv la \"orele suplimentare\"?? art. 20 din ... (vezi toată discuția)
Codul muncii angelica36 angelica36 buna ziua daca am un agajat la opt ore dar care in timpul saptamani lucreaza 6ore poate sa recupereze acele ore sambata sau trebuie platite ca ore ... (vezi toată discuția)