Buna seara. Intrebarea mea e, Se poate taia din vechimea in munca .(In anul 2022 aveam pe fluturas vechimea de 22% si anul acesta 2023 am vechime de 20% intrebind la resurse umane mi sa raspuns ca conform ccm. Se pot face astfel de modificari fara a fi anuntati .
Multumesc pentru timpul acordat. Intr-adevar in modificarea codului munci Art 41 se specifica sporurile sunt:
Si in ccm se epecifica .
a) pentru o vechime intre 3 si 5 ani se acorda un spor de vechime de 5% din salariul de baza;
b) pentru o vechime intre 5 si 10 ani se acorda un spor de vechime de 10% din salariul de baza;
c) pentru o vechime intre 10 si 15 ani se acorda un spor de vechime de 15% din salariul de baza;
d) pentru o vechime intre 15 si 20 ani se acorda un spor de vechime de 20% din salariul de baza;
e) pentru o vechime mai mare de 20 ani se acorda un spor de vechime de 25% din salariul de baza
Multumesc mult.
Vechime in munca
geo123
Sunt angajata la o firma cu 5 angajati pe un post de studii superioare ( am studii superioare), cu un salariu de 1300 lei. In CCMN 2007-2010 art.41(d) se ... (vezi toată discuția)