avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara. Intrebarea mea e, Se poate taia din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara. Intrebarea mea e, Se poate taia din vechimea in munca ...

Buna seara. Intrebarea mea e, Se poate taia din vechimea in munca .(In anul 2022 aveam pe fluturas vechimea de 22% si anul acesta 2023 am vechime de 20% intrebind la resurse umane mi sa raspuns ca conform ccm. Se pot face astfel de modificari fara a fi anuntati .
Cel mai recent răspuns: gabisim , utilizator 22:04, 21 Noiembrie 2023
Verificati in c.c.m. sa vedeti care sunt transele de vechime in vederea acordarii sporului de vechime si reveniti cu detalii.
Multumesc pentru timpul acordat. Intr-adevar in modificarea codului munci Art 41 se specifica sporurile sunt:
Si in ccm se epecifica .
a) pentru o vechime intre 3 si 5 ani se acorda un spor de vechime de 5% din salariul de baza;
b) pentru o vechime intre 5 si 10 ani se acorda un spor de vechime de 10% din salariul de baza;
c) pentru o vechime intre 10 si 15 ani se acorda un spor de vechime de 15% din salariul de baza;
d) pentru o vechime intre 15 si 20 ani se acorda un spor de vechime de 20% din salariul de baza;
e) pentru o vechime mai mare de 20 ani se acorda un spor de vechime de 25% din salariul de baza
Multumesc mult.
In acest caz ,se aplica sporul mentionat in ccm ..art.41 Codul Muncii nu se refera la sporuri.
Multumesc mult pentru timpul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca geo123 geo123 Sunt angajata la o firma cu 5 angajati pe un post de studii superioare ( am studii superioare), cu un salariu de 1300 lei. In CCMN 2007-2010 art.41(d) se ... (vezi toată discuția)
Sporul de vechime ContSters74221 ContSters74221 exista obligativitatea platii unui spor de vechime la societatile private? daca da ,cat este in procente? (vezi toată discuția)
Spor de vechime trebuie acordat conform legii BG BG Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca sporul de vechime trebuie acordat obligatoriu conform legii! Care este actul nomativ care stipuleaza acest lucru si ... (vezi toată discuția)