avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... M-am căsătorit in 2005 in Italia cu cum cetățean ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

M-am căsătorit in 2005 in Italia cu cum cetățean italian. ...

M-am căsătorit in 2005 in Italia cu un cetățean italian și 5 ani după am divorțat. Mi-am păstrat numele de fata. Nu am avut fii. Nu am transcris certificatul de căsătorie (2005) nici cel de divorț (2010) la consulatul italian sau la primărie in România. Nu știam ca trebuia sa fac acest pasaj. Aveam 20 de ani și au trecut 18 ani de atunci. As dori sa mai recăsătoresc in Italia dar nu știu cum sa procedez. Peste o săptămâna am programare la consult pentru Nulla Osta al matrimonio. Mie frica ca nu mi-l vor da pentru ca trebuie sa transcriu întâi căsătoria și divorțul. Cum sa procedez? Va mulțumesc.
Ultima modificare: Marți, 21 Noiembrie 2023
Chloe22, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 21:40, 21 Noiembrie 2023
Trebuie sa va adresați urgent instantei de judecata din România pentru recunoașterea divorțului pe teritoriul tarii noastre.
Procedura nu durează mult dar nu rezolvați pana la sfârșitul acestui an.
Contactați un avocat și discutați în detaliu procedura și actele necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte pentru a doua casatorie in italia Nna81 Nna81 Buna ziua tuturor! Sunt divortata in Italia de un cetatean italian. As dori sa ma recasatoresc in Italia cu un alt cetatean italian. Credeti ca ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Nulla osta din spania (casatorie italia/rezidenti in spania) Corinavit Corinavit Buna ziua, As dori sa inteleg concret ce acte sunt necesare pentru casatoria in Italia si care ar fi procedura. Eu sunt cetățean român, iar viitorul soț ... (vezi toată discuția)
Casatorie si divort netrascrise in romania Deliakarim Deliakarim Casatorita in 2006 in italia,divortata in 2015,nu am transcris nici casatoria si nici divortiul in Romania.As dori sa ma recasatoresc tot in italia. Intrebarea ... (vezi toată discuția)