avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CAS și CASS pentru venituri din drepturi de autor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CAS și CASS pentru venituri din drepturi de autor

Sunt angajat la o companie privata cu norma intreaga unde se retine acolo CAS si CASS. Deci, sunt Salariat.

De asemenea, trebuie sa incasez de la o editura drepturi de autor. Trebuie sa platesc si pentru acestea CAS si CASS? (din recomandarile ANAF si art. 148 Cod Fiscal reiese ca doar daca am NUMAI venituri din drept de autor se achita pentru sume "ce depasesc 12 salarii minime brute pe țară", etc).

Asadar, daca sunt angajat, mai platesc CAS si CASS pentru veniturile din Drept de Autor sau doar se retine impozitul de 10% final?

Din tot ce am citit pare că nu...
Multumesc frumos!
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Noiembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 15:45, 4 Aprilie 2024
Daca aveti si calitatea de salariat sunteti scutit de CAS si CASS din drepturi de autor,
Sunt in aproape aceleasi situatie. Sunt angajat si platesc CAS si CASS. In plus am venituri din dividende si drept de autor din strainatate. Ma gandesc ca CASS trebuie sa platesc din cauza dividendelor. Cum ramane cu CAS? Trebuie sau nu? (trec peste plafoane)
CAS la drepturi de autor nu se datoreaza daca aveti si calitatea de salariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri din activitati independente și dividende gabriela_iurascu gabriela_iurascu Buna ziua! O persoana obtine venituri din activitati independente de pe un PFA, dar si dividende din profitul unui srl. Pentru aceste venituri datoreaza CAS ... (vezi toată discuția)
Declaratie fiscala pentru venituri din dividende de pe burse internationale stela223 stela223 Va salut, In cazul in care am incasat venituri extra-salariale din dividende obtinute pe bursa internationala, exista obligativitatea de a depunde ... (vezi toată discuția)
Impozit, cas , cass pe dividente ? alex5 alex5 Buna ziua, aud tot felul de discutii pe tema noilor prevederi legislative dar nu mi-e clar : in cazul unui salariat normal cu contract de munca pe termen ... (vezi toată discuția)