avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legislatie comisioane si bonuri de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legislatie comisioane si bonuri de masa

Buna ziua. Am o intrebare referitore la comisioanele incasate lunar pentru proiectele/clientii pe care ii gestionez ca Project Manager. Pe langa salariu, lunar primesc si un comision (care variaza putin) in functie de numarul efectiv al clientilor din portofoliul pe care il gestionez. Acest comision nu apare trecut in contractul de munca sau in vreun act aditional. Din punct de vedere legal, comisionul lunar trebuie sau nu sa apara in contractul individual de munca/act aditional? Dar bonurile de masa? Acestea trebuie sa apara mentionate in contractul individual de munca sau in vreun act aditional? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:34, 28 Noiembrie 2023
Ar trebuie sa fie mentionat in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg. intern , atat comisionul cat si acordarea tichetelor de masa.
Multumesc pentru raspuns! De asemenea, as dori sa stiu, va rog, daca pentru comisioane se datoreaza taxe la stat (contributii, impozit etc.).
Da, pentru comision se datoreaza taxe la stat ..
Multumesc pentru raspunsul dvs. Puteti, va rog, sa imi spuneti care ar fi mai exact aceste taxe? Se datoreaza doar impozitul de venit de 10% sau si CAS si CASS? Multumesc anticipat!
Se datoreaza toate taxele la bugetul de stat, impozit, c.a.s., c.a.s.s.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata minima a muncii in cim lydog lydog Buna ziua, As dori sa stiu care este durata minima a muncii care poate fi stabilita intr-un CIM pe perioada nedeterminata si daca este stabilita in ... (vezi toată discuția)
Comision lunar de gestionare credit prima casa djv0da djv0da Buna ziua, Am un credit Prima Casa la, obtinut in 26.11.2009. Stiu ca OUG 50/2010 a intrat in vigoare dupa aceasta data si v-as ruga sa imi spuneti daca mai ... (vezi toată discuția)
Care sunt contribuțiile obligatorii pe care un salariat în ... Elena Octavia Elena Octavia Care sunt contribuțiile obligatorii pe care un salariat în domeniul construcțiilor trebuie sa le plătească la stat? Din câte știu, doar CAS-ul care ... (vezi toată discuția)