Admisibilitate plangere Camera Preliminara
Sunt parte vatamata in cadrul unui dosar penal deschis de trei ani, inca in faza de cercetare penala. Cercetarea penala este doar pentru o singura infractiune, in vreme ce, pentru o a doua infractiune, a fost inchis dosarul.
I-am solicitat procurorului de cazre deschiderea cercetarii penale, pentru o infractiune clasata anterior. A fost respinsa cererea.
Procurorul ierarhic superior a mentinut decizia procururiolui de caz, printr-o motivare, din punctul meu de vedere, nefondata: “Cât priveşte celelalte solicitări, de extindere a urmăririi penale şi readministrare de probe, apreciem că ele constituie chestiuni ce ţin de aprecierea exclusivă a procurorului de caz, care, în opinia noastră, nu poate fi supusă cenzurii procurorului ierarhic superior.”
Mentionez ca anterior, a fost clasarea confirmata si de Camera Preliminara, insa din punctul meu de vedere au aparut aspecte noi, respectiv nu au fost luat in considerare probe existente.
Urmare a situatiei, as avea urmatoarele intrebari:
1. Este asadar admisibila o plangere la Camera Preliminara impotriva ordonantelor parchetului, care au refuzat redeschiderea cercetarii penala pentru o infractiune clasata anterior?
2. De asemenea, este admisibila o plangere la Camera Preliminara impotriva ordonantelor parchetului care resping cererile mele de extindere a urmarii penal pentru infractiuni concurente?
Va multumesc.