avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, S-a întâlnit cineva cu situația asta? ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, S-a întâlnit cineva cu situația asta? Blocul meu ...

Bună ziua,
S-a întâlnit cineva cu situația asta?
Blocul meu are încălzire prin centrală proprie de bloc.
Anul acesta au montat repartitoare atât în apartamente cât şi pe casa scării.
Pentru a face economie au închis căldura de pe casa scării (mai exact de jos de la subsol).
Pe mine mă prejudiciază foarte mult asta pentru că apartamentul meu este la etajul 1 peste intrarea blocului. Fiind rece acolo, este mult mai rece şi la mine în apartament. Pe langa ca e frig, eu ar trebui sa beneficiez de caldura din spatiul comun si automat consum mai mult individual daca vine rece din spatiul comun invecinat.
Mă îndoiesc că au dreptul că închidă aşa căldura în spațiul comun, cu siguranță, mă gândesc că ar fi nevoie de acordul majorității.
Există însă vreun text de lege care le-ar interzice să închidă căldura din spațiile comune (chiar cu acordul majorității)? Nu am reușit să găsesc ceva clar.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 12:03, 28 Noiembrie 2023
Domnule coleg va sugerez sa intrebati pe unul dintre cele 3,4 grupuri de FB dedicate exclusiv avocaților,în mod cert o sa primiți opinii pertinente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul caldura spatii comune patrichi_stefan patrichi_stefan Buna ziua. Urmeaza o adunare a locatarilor, si as vrea sa pun problema repartizarii caldurii pt spatii comune si tevile care traverseaza apartamentul. Eu sunt ... (vezi toată discuția)
lipsa parti comune ale blocului- se pot cere cheltuieli de incalzire ? NeluBalas NeluBalas Buna seara.Subsolul blocului este neamenajat ( pamant pe jos cum a ramas de la constructor),tevile sunt izolate ,pe casa scarii caloriferele au fost ... (vezi toată discuția)
Obligații de platã (întreținerea) pentru un apartament StoicaMarian StoicaMarian Este foarte posibil să îl învinuiesc pe nedrept pe administrator, întrucăt nu cunosc bine ce obligații de plată am, având în vedere că: - am un ... (vezi toată discuția)