avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Salariul minim brut luat în calcul pentru CASS?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Salariul minim brut luat în calcul pentru CASS?

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati intr-o speta legata de veniturile din dividende, incasate in luna octombrie. Pentru calculul CASS ce salariu minim pe economie se ia in calcul ca referinta, avand in vedere ca incepand cu 01.10.2023 salariul minim s-a modificat la 3.300 de lei. Daca se poate sa imi indicati si paragraful din legislatia fiscala care reglementeaza acest aspect sau daca exista deja vreun raspuns oficial din partea ANAF la aceasta intrebare.
Multumesc tare mult!
Ultima modificare: Marți, 28 Noiembrie 2023
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

La pfa trebuie depusa declaratie rectificativa? ganalu63 ganalu63 As dori sa imi spuneti daca la PFA trebuie depusa declaratie unica rectificativa daca de la 01.10.2023 sa schimbat salariul minim la 3.300 lei. Eu mi-am ... (vezi toată discuția)
Impozit 5,5% cass pe dividende ContSters174925 ContSters174925 Intrebarea 1:Angajat cu 2 ore/zi contract individual de munca si in acelasi timp asociat si administrator intr-o firma pentru care am obtinut dividende si am ... (vezi toată discuția)
Impozit de la anaf pentru dividende kyky_micky kyky_micky Buna ziua. Am si eu un caz asemanator...azi am primit instiintare de plata de 8400 RON de la ANAF. Eu sunt casnica nu am obtinut niciun venit, nici macar ... (vezi toată discuția)