Buna ziua. Am si eu un caz asemanator...azi am primit instiintare de plata de 8400 RON de la ANAF. Eu sunt casnica nu am obtinut niciun venit, nici macar pensie nu am, singurul venit pe care-l recunosc sunt banii obtinuti pe dividende la fostul Competrol (actulal OMV Petrom) dar sumele au fost mici, de pana in 50-70 RON pe an....nu mi se pare normal sa achit 8400 RON pentru mai putin de 300 RON cat am incasat pe dividende pana acum....am intrebat la ANAF ce pot face si mi s-a sugerat sa aduc un extras de cont de la BRD (banca de la care se incaseaza banii obtinuti din dividende) dar mi s-a spus ca si asa nu am absolut nicio sansa si ca trebuie sa achit 8400 RON...ce pot face totusi ?...le demonstrez faptul ca nu am incasat nici macar 10 % din cat ma pun ei sa platesc si ei nu inteleg ? ce inseamna bataia aceasta de joc ? ....este un abuz grosolan ! PS.: Mentionez ca sunt din Bucuresti, sector 4...ANAF Brancoveanu...
...si inca ceva...pentru amaratii aceia de bani luati pentru dividende banca BRD care a distribuit banii a oprit impozit, de ce trebuie sa mai platesc iarasi imozit pentru acei bani ?...si de ce atat de mult ?
[ link extern ] ...
"Dividende
Obligaţii privind declararea: Nu trebuie să declaraţi nimic. Impozitul pe dividende este deja reţinut de firma care vi le plăteşte; ea îl şi varsă la bugetul statului."