avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1167 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Bună seara, sunt profesor diriginte și am o ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Bună seara, sunt profesor diriginte și am o problemă cu o ...

Bună seara, sunt profesor diriginte și am o problemă cu o eleva nou venită în clasa mea, a XI- a.
Această fată are 21 de ani, față de colegii ei care au 17 ani. Din 2018 nu a mai frecventat scoala, mai precis din clasa a X- a. Acum, a fost înscrisă pe ultima sută de metri, fiind ultimul an când se putea înscrie la cursuri de zi. Are probleme de comportament, deranjează orele cerând explicații suplimentare, se pierde ora cu profesorul care încearcă să- i de-a explicații...nu e de acord cu notele primite și cere explicații și acolo. Cu colegii vrea sa comunice dar mereu încearcă sa- i domine, acest lucru nefiind acceptat de către aceștia, vorbim de elevi artiști. Ultima problemă apărută este faptul că a făcut avansuri sexuale printr- un mesaj unui coleg, el având 17 ani, deci minor...acesta mi-a trimis automat mesajul. Vreau sa menționez că în afară de profesori , copiii nu știu ce vârstă are ea. Am incercat sa protejez acest lucru. Sau aș putea spune având în vedere că ar reprezenta un pericol pentru copii? Aș dori să știu dacă pot forța , pe baza acelui mesaj , mâna părinților ei să o retragă de la școală, Nu mai rezistam cu ea...copiii nu se mai pot concentra la ore din cauza ei...Are probleme care necesită terapie, e clar. Am cerut părinților ei să o ducă la psiholog, dar ei susțin că totul e in regulă cu ea...nu am ajutorul lor...
Ultima modificare: Miercuri, 29 Noiembrie 2023
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: xlayoana , utilizator 21:23, 28 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata @xlayoana , eu nu sunt cadru didactic , si nu prea stiu ce prevad regulamentele scolare , dar - e doar parerea mea - nu ati facut bine ascunzand varsta elevei , as zice ca dimpotriva ... Cea mai buna strategie cu copiii e sinceritatea cvasitotala . Poate si ei s-ar putea apara mai usor , cu un coleg de varsta lor sunt deschisi , egali ... Unul cu 3 - 4 ani mai mare , este - in ochii lor - un adult , nu unul “ de-al lor “ Iar cu adultii ... cam stiu cum sa se poarte , ce gesturi nu sunt sub nici o forma acceptabile , care - la unul de-al lor - ar fi doar o gluma , poate mai nesarata ... Asa , as zice ca i-ati vulnerabilizat , mai ales ca era de intuit ca exista motive pentru care n-a terminat la timpul potrivit scoala , si ca acestea nu sunt din cele financiare . Uimirea mea e ca si dvs. o considerati de varsta celorlalti ... Cum sa cereti parintilor sa-si “ disciplineze “ fiica de 21 ani ?? E un adult , major de vreo 3 ani , discutati cu ea ... Nu stiu daca puteti face asta , dar eu as face o reclamatie la politie , sau la parchet ... E grav ca un adult sa faca asta unui minor , in contextul unei unitati scolare ... Chiar parintii minorului , daca ar avea informatia ca nu e vorba de o “ prosteala “ de copii , nu cred ca ar ramane indiferenti , in locul lor - eu , una - chiar as reactiona . Dur . PS . Felicitari ca acel copil v-a trimis respectivul mesaj dvs. , inseamna ca ati stiut sa le castigati increderea . Asta mie imi spune ca aveti talent pedagogic , stiti cum sa lucrati cu ei ... si asta nu-i de colea , e “ rara avis “ . Nu-l - si nu-i - dezamagiti ...
Ultima modificare: Marți, 28 Noiembrie 2023
CHKa, utilizator
Mulțumesc. Aveți dreptate. Eu nu am spus vârsta ei celorlalți deoarece mai nou regulamentul prevede să respectăm protectia datelor, inclusiv la sfârșitul catalogului să nu mai scriem datele personale. Fata a dorit să nu divulge vârstă deoarece vroia sa se integreze ( așa părea la început...). Dar oricum...aveți dreptate, eu am greșit...voi îndrepta acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate semnatura elevi pentru regulamente si proceduri in scoala Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie care mie mi se pare ciudata si mai putin legala: copilului meu, in varsta de 9 ani, elev al unei scoli, i se cere ... (vezi toată discuția)
Bullying la școală camelllia camelllia Buna ziua, am un copil clasa 5-a la un liceu. Am zis ca primele 2 luni sunt de acomodare, in special baietii incercand sa stabileasca niste ierarhii, dar in ... (vezi toată discuția)
Profesor abuz in serviciu ioana19 ioana19 Buna ziua. Daca un porf,are boala pe mine,si pot demonstra ca din cauza aia imi da note mici,desi stiu si invat,multai bine decat restul,se face vinovat de ... (vezi toată discuția)