avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Bună ziua. O elevă căsătorită , înscrisă la un ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Bună ziua. O elevă căsătorită , înscrisă la un liceu de ...

Bună ziua. O elevă căsătorită , înscrisă la un liceu de stat, înv. postliceal, a solicitat să i se schimbe în documentele școlare și ulterior în actele de studii, cu numele după căsătorie, conf. noii Cărți de identitate, A apărut un nou ordin actualizat prin care este posibil acest lucru ? Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: FeliciaFlorica , utilizator 14:42, 29 Noiembrie 2023
Bună ziua,

Nu s-a schimbat nimic, e la fel - schimbarea numelui după căsătorie nu e motiv de modificare:

Art. 6
(6) În actele de studii nu se admit modificări privind datele personale ale titularilor şi nici nu se eliberează alte acte de studii, duplicate, cu nume sau prenume schimbate după eliberarea actelor de studii originale, cu excepţia situaţiilor impuse de hotărâri judecătoreşti definitive sau a situaţiilor în care, pe cale administrativă, se schimbă numele de familie şi prenumele sau numai unul dintre acestea.

[ link extern ]
Elevei nu i s-a eliberat nici un document, este în anul III Postliceal.
Notă: Ordinul 3563/2021, art.26 după aliniatul 3 se introduce alin (3 1) În cazurile excepţionale prevăzute la art. 6 alin. (6) se procedează la modificarea corespunzătoare atât a registrului matricol,cât şi a documentelor şcolare a căror întocmire se poate solicita ulterior." Adică Art.6 de mai sus ” (... ) cu excepția situaților în care pe cale administrativă se schimbă numele de familie (...) ” înseamnă că s-au căsătorit la Primărie, s-a eliberat actul administrativ de căsătorie, prin urmare, dacă eleva a solicitat în scris să i se schimbe numele și directorul unității a aprobat se va proceda la modificare conform Ordinului 3563. Este dorința ei ...Se poate respecta ?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Noiembrie 2023
FeliciaFlorica, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare de nume in acte dupa casatorie. NTeodor NTeodor Buna ziua! Am inscris-o pe sotia mea la facultate, am depus actele si la 2 luni ne-am casatorit (actele depuse cu numele de fata). In ceea ce priveste ... (vezi toată discuția)
Bună seara. mi-am schimbat numele de familie pe cale administrativă ... andreimda andreimda Bună seara. Mi-am schimbat numele de familie pe cale administrativă dar toate diplomele/foaia matricola sunt pe numele cel vechi. Am terminat liceul în ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume nastere utilizatorx utilizatorx Buna ziua! As dori sa aflu daca o persoana poate sa isi schimbe numele de familie din certificatul de nastere, chiar daca actualmente, prin casatorie a ... (vezi toată discuția)