Buna ziua!
Doresc ajutorul in urmatoarea speta:
Angajat de peste 12ani vachime intr o firma care functioneaza intr un spatiu inchiriat !
Atat angajatul cat si angajatorul iubitori de animale!Fiind o zona deschisa undeva intr o zona industriala cu mai multe spatii inevitabil apar caini maidanezi!Unii chiar din anumite incinte !
Angajatul hraneste din cand in cand aceste animale iar angajatorul este de acord ba chiar contribuie la hranirea lor!La un momentdat apar si cei care urasc cainii,se plang de prezenta lor desi acestia niciodata nu au muscat pe nimeni!Evident ca incep actiunile Aspa ,unii caini sunt ridicati,raman catele care se inmultesc iar cainii nu dispar in totalitate!
Cei care i urasc reclama la proprietarul spatiilor inchiriate si el la fel ca si ei o persoana care uraste cainii si recurge la amenintari, desi patronul persoanei angajate incearca sa i explice ca angajatul lui nu face decat sa nu i lase infometati,ca a sterilizat una dintre catele,ca a salvat pui pe care i a dus la ong uri acesta sustine in continuare ca angajatul este de vina pt prezenta lor in zona !Intr una din zile angajatul este filmat si pozat cum hranea cainii,aceste materiale ajung la angajator cu amenintarea ca ori il da afara pe angajat ori i se reziliaza contractul de inchiriere!
Angajatorul cedeaza acestui santaj i i spune angajatului ca i pare rau dar prezenta lui in cadrul firmei si in zona va fi limitata!Angajatul este de acord sa ramana acasa pt a nu crea probleme angajatorului si primeste decizie de restructurare post!
Vin si va intreb daca angajatul trebuie sa lase lucrurile asa sau legal poate face ceva impotriva acestui om de afaceri influent si de nationalitate straina!
Multumesc!
Decizia poate fi contestata cu șanse în ipoteza în care postul.nu a fost desființat efectiv din organigrama si/sau dacă motivele care au stat la baza deciziei sunt altele(povestea spusa de dvs care poate fi dovedita).Nu contează potenta /influenta angajatorului roman sau străin ,în litigiile de munca au fost firme internaționale care au pierdut atunci când deciziile luate nu au fost legale..Dacă sunteți hotărât discutați cu un av pt a intelege ce se poate face,ce se poate obține etcetc.
hotumattua
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Dacă concedierea s-a făcut corect, din punct de vedere legal, atunci nu se mai poate face nimic. Angajatorul are dreptul să-și restructureze activitatea oricând dorește.
CHKa
Utilizator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Doar ca , stimata lidiaddd ( userul care a deschis topicul ) dorea sa afle daca s-ar putea lua masuri legale impotriva proprietarului spatiului , nu a angajatorului . Pentru ca exprimarea era putin ambigua , am intrebat anume . Inclusiv dl. avocat Niculescu , in raspunsul d-lui , a aratat ce se poate face impotriva angajatorului , dar nu asta viza userul , ci pe cei care “ urasc cainii “ . Eu inteleg frustrarea angajatului care a ramas fara job , dar , daca la reclamatia unor angajati din parcul industrial ( care s-au temut - pe buna dreptate - pentru viata lor , si exista exemple ) proprietarul spatiului a cerut sa nu mai fie hraniti cainii - pentru ca acestia nu stau in zone unde nu au ce manca - iar aceasta practica a continuat ( cu dovezi ) , nu-i mirare ca a luat masuri inainte sa se intample o nenorocire . Concluzionez ca , angajatul iubitor de caini , a tinut mai mult la acestia decat la locul lui de munca , cata vreme , desi avertizat , n-a renuntat la acea practica . Si , cum nu e ilegal sa nu fi iubitor de animale , proprietarul spatiului nu a gresit cu nimic , dimpotriva ...