avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! O intrebare catre cei care s-au confruntat ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! O intrebare catre cei care s-au confruntat cu problema ...

Buna ziua!O intrebare catre cei care sau confruntat cu problema asta.
Locuiesc la etaj intermediar,vecinii de pe tronson de la ultimul etaj si-au reparat acoperișul pentru ca aveau ingiltrații,au facut-o in regie proprie apoi s-au dus la asociație pentru a declara lucrarea si ptr a restitui banii de la cei de pe acel tronson.Problema cea mare este ca noi NU am foat informați de nico o lucrare,NU am facut nicio adunare generală sa ni se spuna nimic despre lucrare daramite cat trebuie sa platim,deci pur si simplu urmatoarea luna cand am fost la asociatie sa achit cheltuielile lunare m-i sa adus la cunostinta ca avem de achitat o suma de aproximativ 2 mii de lei de apartament pentru reparații.Precizez ca au 1 contract intre ei si firma de lucru nicidecum incheiat si cu asociația.Deci sa lucrat in regie proprie totul fara ca alti vecini sa stim
Cel mai recent răspuns: eugenoctavian1968 , utilizator 21:05, 17 Decembrie 2023
Acoperișul, la fel ca subsolul, fațada, liftul etc., sunt părți comune ale condominiului care trebuiesc întreținute, reparate, înlocuite. Toate se fac cu bani, bani care se plătesc de către toți proprietarii care locuiesc în acel condominiu sau parte din condominiu, în cazul dumneavoastră scara de bloc.
Nu trebuie adunare generală pentru aprobarea acelor lucrări sau pentru informarea cuiva, nu contează că s-au făcut în regie proprie acele lucrări, dacă există documente justificative, proiect, aprobări de la cei în drept, lucrarea se face și proprietarii trebuie să plătească.
Așa e legea...
Ultima modificare: Duminică, 10 Decembrie 2023
eugenoctavian1968, utilizator

eugenoctavian1968 a scris:

Acoperișul, la fel ca subsolul, fațada, liftul etc., sunt părți comune ale condominiului care trebuiesc întreținute, reparate, înlocuite. Toate se fac cu bani, bani care se plătesc de către toți proprietarii care locuiesc în acel condominiu sau parte din condominiu, în cazul dumneavoastră scara de bloc.
Nu trebuie adunare generală pentru aprobarea acelor lucrări sau pentru informarea cuiva, nu contează că s-au făcut în regie proprie acele lucrări, dacă există documente justificative, proiect, aprobări de la cei în drept, lucrarea se face și proprietarii trebuie să plătească.
Așa e legea...

CARE LEGE prevede acest lucru ?
Legea 196/2019, noua lege a asociațiilor de proprietari.
Mai citiți.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solicitati devizul, manopera, pe materiale, defalcat. Verificati preturile .

Cereti de la alte firme contraoferte, pentru comparatie.

Daca se va adeveri ca sunt umflate, se poate ajunge in instanta.

Daca vor refuza sa le prezinte, sau vor da un deviz general, sa prezinte facturile de achizitie, daca vor refuza din nou, cu siguranta preturile sunt umflate si posibil si cu acordul celui care a beneficiat de lucrare.
Exact asta am aflat si eu de la o doamna Avocat,ceva este cusut cu ață albă,eu stiu ca ce tine de subsol,fațadă,,lift ,casa scarii,etc sunt parti comune dar ce sa intamplat la noi ceva nu este bine,90 % din vecini nu sunt de acord cum au procedat,deoarece nu am fost inștiintati de catre ei nici de asociație

Alte discuții în legătură

Renovare fatada bloc olix olix Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema. Locuiesc la etajul 3 din 4 si doresc sa renovez fatada apartamentului meu. Varianta cu schela este exclusa ... (vezi toată discuția)
Subsolul unui imobil (bloc de 9 etaje),dat în funcțiune în ... Oanabdt Oanabdt Subsolul unui imobil (bloc de 9 etaje),dat în funcțiune în 2019, in care se afla pompele de apa ale imobilului ,poate fi închiriat? Precizez ca exista ... (vezi toată discuția)
Un proprietar, persoana fizica, are dreptul legal sa instaleze ... Campaign Campaign Un proprietar, persoana fizica, are dreptul legal sa instaleze o camera de supraveghere langa usa sa care sa vizualizeze intreg palierul, respectiv toate ... (vezi toată discuția)