avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... care este deosebirea dintre montarea senzorilor la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

care este deosebirea dintre montarea senzorilor la gaze si montarea ...

care este deosebirea dintre montarea senzorilor la gaze si montarea cu electrovalva?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:05, 9 Decembrie 2023
Detectorul de gaze cand sesizeaza prezenta gazului in incinta, comanda inchiderea automata a electrovalvei, iar aceasta blocheaza alimentarea cu gaz metan a consumatorului.
Un senzor de gaze doar identifica prezenta gazului respectiv pentru care a fost montat.
Daca v-ati hotarat sa montati senzori la gaze, este musai sa montati si electrovalvele pe gazometru, ca altfel la ce bun senzorul in casa, sesizeaza prezenta gazulului (!) si da comanda electrovalvei sa inchida intrarea in gazometru...
Deci cam asta-i treaba: senzor + electrovalva !
Acum, poate sunt eu mai pretentios: azi montezi senzorul (costul din pravalie + costu a 10 m de cablu bifilar (de veioza) si mai apoi, cand ai marafeti, chemi (din nou) instalatorul de gaze si montezi electrovalva (cost electrovalva + manopera instalatorului). Eu zic ca "iese" mai ieftin daca se fac odata si la toata scara - mai este loc de intors la negocieri...
si alarma se da in ambele cazuri?
Depinde de ce fel de echipament achizitionati.
Pai alarma "o da" senzorul montat in casa, concomitent cu inchiderea traseului de catre valva. Practic, proprietarul constata foarte simplu ca nu mai are gaz la CT sau aragaz.
Atunci, se inlatura cauza pentru care s-a declansat alarma ( poate fi o fisura, o netansietate , undeva, un ochi de aragaz cu probleme. Se remediaza, se aeriseste bine incaperea, atunci senzorul inceteaza alarma, se armeaza valva si cu asta basta.
Din aceasta cauza echipamentul trebuie sa cuprinda senzor + valva !

Alte discuții în legătură

Am instalație de gaz separată de a vecinilor, dar instalația lor îmi tranzitează bucătăria sunt obligat să-mi montez un al doilea detector? somnu somnu Buna ziua, Locuiesc la bloc si am o instalatie separata de gaz fata de acesta. Pe instalatia mea am montat senzor de gaz si electrovalva in apartament si ... (vezi toată discuția)
Montare detector si senzor pentru gaz - abuz sau necesitate? montecassino montecassino Acum cateva zile s-a produs o avarie la o vecina pe scara mea: a sunat la gaze schimbarea racordului de la aragaz ca se simtea un iz de miros de gaz. Aia au ... (vezi toată discuția)
Gaze Raileanu Eugenia Maria Raileanu Eugenia Maria Montarea senzorului și electrovalvei la gaze estea obligatoriu? (vezi toată discuția)