avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Referitor la indemnizatia de hrana intr-o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Referitor la indemnizatia de hrana intr-o institutie ...

Buna ziua! Referitor la indemnizatia de hrana intr-o institutie publica(primarie de comuna).
Legea 296/2023 vine cu o modificare la Legea 153/2017, in sensul ca:
"ART. 18
(1) Începând cu 1 octombrie 2023, ordonatorii de credite acordă obligatoriu, lunar, pentru personalul încadrat ale cărui salarii lunare nete sunt de până la 8.000 lei, inclusiv indemnizaţii de hrană la nivelul anual a două salarii minime pe economie în vigoare la data de 1 ianuarie 2019, actualizat anual cu indicele preţului de consum comunicat anual de Institutul Naţional de Statistică, începând cu 2025"
Art 11 din Legea 153 spune ca nivelul veniturilor salariale se stabileste fara a depasi indemnizatia viceprimarului.
Va rog un punct de vedere legal, daca se acorda obligatoriu si pentru salariatii care au salariul de baza egal cu indemnizatia viceprimarului.
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:33, 7 Decembrie 2023
se acorda si pentru salariatii care au salariul de baza egal cu indemnizatia viceprimarului.
E abrogat articolul 11 din 153? Cred ca daca legiuitorul a modificat art. 18, referitor la indemnizatia de hrana, ar fi modificat si art. 11, punand la exceptie indemnizatia de hrana, daca nu mai erau limitate veniturile salariale la indemnizatia viceprimarului.
Ultima modificare: Joi, 7 Decembrie 2023
aurorao, utilizator
Nu este abrogat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizația de hrană se acordă doar salariaților a căror ... lacramioara81 lacramioara81 Indemnizația de hrană se acordă doar salariaților a căror salarii lunare nete sunt de până la 8000 lei inclusiv? Art. 18 din Legea 153/207 așa prevede ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, sunt o persoana care lucrează într-o instituție ... Pintea Liliana Pintea Liliana Bună ziua, sunt o persoana care lucrează într-o instituție publică, dar sunt încadratî în gradul de handicap accentuat pe o peroadă de 2 ani avand ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie de hrana eduardvl eduardvl Calcul indemnizatie de hrana Buna dimineata, Am o intrebare cu privire la calculul indemnizatiei de hrana, pentru personalul contractual, nivel studii ... (vezi toată discuția)