avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar urmarire penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar urmarire penala

Buna, intr-un dosar de urmarire penala ca parte vatamata am primit acasa o ordonanta de renuntare la urmarirea penala conform art. 318 alin. (1) din C. proc. pen. iar in conformitate cu prevederile art. 316 alin. (1) din C. proc. pen. sa dispus clasarea cauzei, iar dupa 4 zile am primit citatie de la Judecatorie ca sunt chemat in instanta in calitate de intimat cu obiectul : confirmare renuntare urmarire penala (art. 318 alin 12 NCPP). In prezent am facut plangere la Parchet importiva ordonantei de renuntare la urmarirea penala in termenul de 20 de zile. Intrebarea mea este ce se va mai desfasura mai departe ? Va multumesc !
Ultima modificare: Joi, 7 Decembrie 2023
gheil, utilizator
Cel mai recent răspuns: gheil , utilizator 16:26, 8 Decembrie 2023
Impotriva ordonantei de RUP nu se formuleaza plangere, dupa cum ati vazut, ordonanta se transmite, spre confirmare, în termen de 10 zile de la data la care a fost emisă, judecătorului de cameră preliminară de la instanţa căreia i-ar reveni, potrivit legii, competenţa să judece cauza în primă instanţă si va faceti acolo aparari.
Buna, in cat timp pot sa fac apararea ?, trebuie sa depun aparari la dosarul de la judecatorie pana la termenul cand sunt chemat in instanta ? Cum trebuie sa le denumesc in titlu ? Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie de renuntare la urm. penala danaa1 danaa1 Procurorul de caz, prin ordonanta a dispus solutia de renuntare la urm. penală fata de niste inculpati. Dosarul e la instanta, dar pana in prezent nu am ... (vezi toată discuția)
Confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 ncpp) manixmanix manixmanix Am avut un dosar deschis in care am fost scos ca faptuitor. Am platit cheltuiel de judecata, si la 2 zile am primit o citatie in care eram chemat la ... (vezi toată discuția)
Confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 ncpp) ContSters427013 ContSters427013 Buna ziua, Ma puteți ajuta cu un sfat in legătura cu o problema? In urma cu 1 an și ceva am sustrat dintr un supermarket un produs, după am fost dus in ... (vezi toată discuția)