Buna, intr-un dosar de urmarire penala ca parte vatamata am primit acasa o ordonanta de renuntare la urmarirea penala conform art. 318 alin. (1) din C. proc. pen. iar in conformitate cu prevederile art. 316 alin. (1) din C. proc. pen. sa dispus clasarea cauzei, iar dupa 4 zile am primit citatie de la Judecatorie ca sunt chemat in instanta in calitate de intimat cu obiectul : confirmare renuntare urmarire penala (art. 318 alin 12 NCPP). In prezent am facut plangere la Parchet importiva ordonantei de renuntare la urmarirea penala in termenul de 20 de zile. Intrebarea mea este ce se va mai desfasura mai departe ? Va multumesc !
Impotriva ordonantei de RUP nu se formuleaza plangere, dupa cum ati vazut, ordonanta se transmite, spre confirmare, în termen de 10 zile de la data la care a fost emisă, judecătorului de cameră preliminară de la instanţa căreia i-ar reveni, potrivit legii, competenţa să judece cauza în primă instanţă si va faceti acolo aparari.
Buna, in cat timp pot sa fac apararea ?, trebuie sa depun aparari la dosarul de la judecatorie pana la termenul cand sunt chemat in instanta ? Cum trebuie sa le denumesc in titlu ? Va multumesc !