avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua am fost în concediu medical ,5 zile ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua am fost în concediu medical ,5 zile concediul sa ...

Bună ziua am fost în concediu medical ,5 zile concediul sa terminat vineri iar sâmbăta este tura mea seful vrea sa ma trimită acasă a spus ca nu am.ce cauta sâmbăta la munca are dreptul sa ma trimită acasă nemotivat ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:30, 11 Decembrie 2023
Sâmbăta e zi de weekend și e liberă la fel ca și duminica, nu vă trimite acasă nemotivat. Nu se lucrează în weekend prin lege, decât în anumite sectoare de activitate.

Cu siguranță nu veți fi pontat nemotivat în weekend.
Dar dacă vă face probleme abuzive, puteți depune reclamație la ITM, dar veți intra în dușmănie cu șeful.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Decembrie 2023
Dapix, utilizator
Va mulțumesc pentru răspuns

Dapix a scris:

Sâmbăta e zi de weekend și e liberă la fel ca și duminica, nu vă trimite acasă nemotivat. Nu se lucrează în weekend prin lege, decât în anumite sectoare de activitate.

Cu siguranță nu veți fi pontat nemotivat în weekend.
Dar dacă vă face probleme abuzive, puteți depune reclamație la ITM, dar veți intra în dușmănie cu șeful.

Se lucreaza si in weend-end ..nu e interzis prin lege.

Dapix a scris:

....

Da, se lucrează și în weekend, dar eu m-am referit că inițiatorul topicului nu poate fi pontat nemotivat dacă n-a fost primit la lucru într-o zi de sâmbătă.
Nu știm de ce nu a fost primit la lucru, poate fiind în concediu medical i s-o fi schimbat graficul lui, sau al tuturor angajaților.
Nu a schimbat graficul nu vor sa te primească "au zis ca dacă ai fost bolnav de luni pana vineri ești și sâmbătă și duminică bolnav au mai trimis oameni acasă nu au vrut sai primească la munca

Dapix a scris:

Da, se lucrează și în weekend, dar eu m-am referit că inițiatorul topicului nu poate fi pontat nemotivat dacă n-a fost primit la lucru într-o zi de sâmbătă.
Nu știm de ce nu a fost primit la lucru, poate fiind în concediu medical i s-o fi schimbat graficul lui, sau al tuturor angajaților.

Alte discuții în legătură

Buna seara, lucrez la o companie unde se lucreaza tot timpul ... Rzv14 Rzv14 Buna seara, Lucrez la o companie unde se lucreaza tot timpul anului ( weekend-uri si toate zilele legale de sarbatoare ). Mentionez ca totul este stipulat ... (vezi toată discuția)
Concediu medical mihaelaardelean mihaelaardelean Buna ziua, Sotul meu lucreaza la un call center cu program 24/24. El are liber joi si vineri, iar sambata si duminica merge la servici. Astazi a fost la ... (vezi toată discuția)
concediul medical razvan.razvan razvan.razvan Buna ziua, Am o intrebare referitor la pontarea concediului medical. Spre exemplu luam o luna in care sunt 21 zile lucratoare deci 168 ore. Daca concediu ... (vezi toată discuția)