avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Împrumut de la ong?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Împrumut de la ong?

Buna ziua.
O întrebare ,am o asociație pentru fetita mea,sunt președintele asociației.
Exista cumva vreo varianta de împrumut din asociație către persoana fizica,adica mie sa pot plati anumite terapii si ulterior sa returnez împrumutul ? Va mulțumesc
Ultima modificare: Duminică, 10 Decembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 14:56, 15 Decembrie 2023
In principiu nu e exclus asta, dar intreaga situatie e putin "cu cantec" cand beneficiarul specific e ruda apropiata cu persoane din conducerea ONG-ului. Cel mai bine decizia sa o ia alte persoane din Consiliul Director fara participarea la luarea deciziei a persoanei care e ruda cu acea persoana... Dar tot nu inteleg de ce ar trebui Dvs, sau altcineva sa "imprumute" bani din asociatie ca sa plateasca anumite terapii si apoi sa returneze imprumutul? De ce nu se face plata direct pe numele fetitei beneficiar. Sau nu pentru ea sunt terapiile ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl membru fondator ong eudia eudia sunt administratorul unic al unui SRL si doresc sa deschid un ONG in care vreau ca membrii fondatori sa fie: SRL -ul, eu si inca o persoana. Este posibil acest ... (vezi toată discuția)
Cum pot achita terapia prin asociatie? deldar deldar Buna seara! Am infiintat un ong pentru a sustine terapia fetitei mele diagnosticate cu autism. Cum pot achita terapia prin asociatie? Mentionez ca am strans ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate între calitatea de sponsor și cea de membru ong Depeta1 Depeta1 Incompatibilitate între calitatea de sponsor și cea de membru al consiliului director al unui ONG Buna seara, daca ai un IMM, poți fi și membru cu ... (vezi toată discuția)