avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Mi-a pus ANAF-ul poprire de 600 RON pe contul din ...
Discuție deschisă în Executare silită

Mi-a pus ANAF-ul poprire de 600 RON pe contul din bancă plus ...

Mi-a pus ANAF-ul poprire de 600 RON pe contul din bancă plus 38 dobândă plus 25 RON comision de poprire. Mă gândesc că dacă nu mă duc peste ei ăștia o să mi ceară și daune morale probabil sau cine știe ce mai inventează ca sa-si faca ei bani pentru salariile si pensiile nesimtite. Bănuiesc că cei 600 RON sunt compuși din 300Roni ajutor de la stat pe care mi i au dat în primăvară plus 300 Roni pe care mi i-au dat în septembrie drept ajutor de la stat pentru că am pensia mică. Probabil că ulterior au constatat că am un depozit bancar și că am din ce trăi . Dar oare nu trebuia ca ei să verifice înainte de a-mi băga acei bani dacă am depozit bancar? Sau altfel pusa problema: mai exista vreun pensionar in Romania care n-are un ban de inmormantare?
Vă rog spuneți-mi dacă există un temei legal pentru că ANAF să facă așa ceva având în vedere că eu n -am cerut acel ajutor, statul mi l -a dat și acum il ia înapoi cu dobândă și comision de poprire. Si ce as putea sa fac ca sa recuperez macar dobanda si comisionul? Unde pot gasi actul normativ prin care s-a acordat acel ajutor ca sa vad ce prevede?

Alte discuții în legătură

Cont blocat de anaf eriklud eriklud Buna, ANAFul ne-a blocat contul bancar din cauza datoriilor la bugetul de stat. Eu estimez ca o sa avem nevoie de circa o luna sa ne platim datoriile si sa ... (vezi toată discuția)
Cine depune declaratia 600 ? MuncaciuDaniel MuncaciuDaniel Buna ziua, copilul meu are un depozit bancar cu suma de 1000000 ron. Astfel el a avut o dobanda in 2017 ,undeva la 25000 ron, deci trebuie sa depuna declaratia ... (vezi toată discuția)
Plata partiala prntru proprire Floppy75 Floppy75 Buna, Am o problema si sper sa gasesc ajutor la dvs. Este vorba de un SRL In data de 2 sept ANAF-ul a pus proprire pe cont pentru suma de 600 lei. Banca i-a ... (vezi toată discuția)