avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua,va rog sa-mi precizati daca pot fi obigata ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua,va rog sa-mi precizati daca pot fi obigata sa suport ...

Buna ziua,va rog sa-mi precizati daca pot fi obigata sa suport cota parte din cheltuielile de reparatie a usii garajului subteran al condominiului in care locuiesc.Precizez ca nu detin loc de parcare si pe cale de consecinta nu sunt utilizatoare a acestei usi.Multumesc
Nu contează, face parte din părțile comune ale condominiului, toți proprietarii plătesc pentru întreținerea lor!
acel garaj subteran este folosit doar de catre cei care au locuri de parcare?
dvs aveti acces la el?
Il puteti folosi si dvs?
Daca nu, atunci nu ar trebui sa suportati nimic.
Bună seara!
Revin cu precizări.
Doamnă, dacă acel garaj are locuri de parcare intabulate, fiecare loc este în proprietatea cuiva, ușa acelui garaj trebuie întreținută de proprietarii acelor locuri de parcare, cei care beneficiază de ele!
Acel garaj nu mai este spațiu comun în această situație, proprietarii acelor spații trebuie să întrețină ușa, e a lor, în folosință exclusivă! Este la fel ca în cazul unui magazin de la parterului blocului.
Dacă acel garaj, aflat la subsolul condominiului, este trecut în cartea tehnică drept spațiu comun, asociația de proprietari poate închiria, (în condițiile legii), spațiul doritorilor. În această situație, în cazul unor stricăciuni cauzate de folosință normală, proprietarul trebuie să repare, în speță asociația de proprietari adică dumneavoastră, proprietarii din acel imobil!
Știu, e cumva nedrept, dar asta e legea.
Interesați-va dacă acel spațiu e spațiu comun sau nu.
Ultima modificare: Duminică, 17 Decembrie 2023
eugenoctavian1968, utilizator
Nu conteaza daca este spatiu comun sau intabulat.
Daca este spatiu comun si este dat in chirie, eventualele reparatii ale usii trebuie efectuate din banii incasati din chirie , de-a lungul timpului, si nicidecum din banii tuturor proprietarilor. In caz contrar, sa se explice unde sunt banii din chirie. Iar daca chiria este una modica, atunci cheltuielile cu reparatia usii trebuiau sa fie trecute in sarcina chiriasilor, si nu a asociatiei, prin contracttul de chirie.

eugenoctavian1968 a scris:

Bună seara!
Revin cu precizări.
Doamnă, dacă acel garaj are locuri de parcare intabulate, fiecare loc este în proprietatea cuiva, ușa acelui garaj trebuie întreținută de proprietarii acelor locuri de parcare, cei care beneficiază de ele!
Acel garaj nu mai este spațiu comun în această situație, proprietarii acelor spații trebuie să întrețină ușa, e a lor, în folosință exclusivă! Este la fel ca în cazul unui magazin de la parterului blocului.
Dacă acel garaj, aflat la subsolul condominiului, este trecut în cartea tehnică drept spațiu comun, asociația de proprietari poate închiria, (în condițiile legii), spațiul doritorilor. În această situație, în cazul unor stricăciuni cauzate de folosință normală, proprietarul trebuie să repare, în speță asociația de proprietari adică dumneavoastră, proprietarii din acel imobil!
Știu, e cumva nedrept, dar asta e legea.
Interesați-va dacă acel spațiu e spațiu comun sau nu.

Multumesc pentru raspunsuri.Situatia in cauza este aceea a unor locuri de parcare proprietate privata.Am inteles ca in acest caz reprezinta un spatiu comun in folosinta exclusiva, platile aferente intretinerii acestuia (curent,curatenie,reparatii), revenind doar proprietarilor lor..Administratia continua sa sustina ca este obligatia tuturor locatarilor sa suporte platile respective,motivand ca in CF sunt trecute "parti" din subsol ca fiind in proprietate comuna.Ca urmare,voi incerca sa ma adresez autoritatii locale care supravegheaza activitatea asociatiilor de proprietari pentru solutionarea cauzei.Multumesc inca odata tuturor.

Alte discuții în legătură

Reparatii parti comune hollyc hollyc Buna ziua 1. Sunt presedinte la o asociatie de proprietari care contine 4 blocuri cu subsol si adiacent subsolului se afla un garaj subteran care deserveste ... (vezi toată discuția)
Prorpietate comuna adamar adamar e vb despre un bloc de 3 etaje,care la subsol are sa zicem 28 de locuri de parcare. acessul in subsl in parcarea subterana se face prin bloc pe o usa sau ... (vezi toată discuția)
Accesul in spatiile comune technoir technoir buna ziua! doresc sa intreb ceva in speranta ca cineva ma va lamuri si pe mine...locuiesc intr-un bloc format din 3 scari care are la subsol un garaj care se ... (vezi toată discuția)