avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... accesul in spatiile comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

accesul in spatiile comune

buna ziua!
doresc sa intreb ceva in speranta ca cineva ma va lamuri si pe mine...locuiesc intr-un bloc format din 3 scari care are la subsol un garaj care se intinde pe sub toate cele 3 scari(e un garaj subteran)...presedintele asociatiei de proprietari doreste sa interzica accesul prin garaj tuturor celor care nu au loc de parcare in acest garaj...prin asta se intelege accesul pietonal...din garaj se poate ajunge in oricare din cele 3 scari.....este legala interzicerea accesului?
Cel mai recent răspuns: florin.campean , utilizator 11:20, 2 Octombrie 2009
Iata un aspect nou in administrarea unui condominiu, cu care eu, una, nu m-am mai intalnit pana acum!
In mod normal subsolul este in proprietate comuna.
Daca el este destinat parcarii masinilor, pun intrebarea daca cumva spatiul fiecarui proprietar de masina nu este cumparat odata cu apartamentul. Chiar si in acest caz, culoarul ar trebui sa fie in proprietate comuna si in acest caz nu vad de ce v-ar fi interzis accesul prin garaj.
Dar acum ma mai intreb si de ce o persoana care nu are treaba in garaj ar traversa de la o scara la alta prin garaj?
Probabil ca dorinta presedintelui de a face lucrul acesta are la baza vreo intamplare neplacuta.
Intra-adevar o chestie interesanta.
Cum se face accesul in garaj, din exterior? Este spatiu deschis sau inchis si se intra pe baza de cartela, cheie, etc?
Oricum este discutabila treaba, la fel cum fiecare are dreptul la 1/250 din acoperis, cota parte indiciza, raportul este ales la intamplare, la fel fiecare locatar are particica lui din garajul subteran.Dar la fel de bine cum determinam care e particica fiecaruia?
IN mod normal , eu de la sc 1 nu o sa pretind ca partea mea indiviza din acoperis de exemplu se afla la sc 3 :D
La fel cum a scris si d-na Elga, nu mi se pare ok ca cineva sa tranverseze pur si simplu de la sc 1 la sc 3 prin garaj cand o poate face la fel de bine pe afara, oricum sigur la subsol nu sunt tot atatea garaje cate apartamente, in consecinta cine are garaj acolo probabil plateste pentru acesta un impozit, sau daca sunt in proprietate a platit achizitia acestuia.Acuma nu cunoastem exact structura subsolului , dar daca sunt numai garaje mi se pare corect ca numai cei care-si parcheaza masinile acolo sa aiba acces, fara suparare, daca in schimb este prevazuta si o alee, impropriu zis, atunci acea alee este a tuturor.
O seara faina va doresc.
incercati sa raspundeti la obiect.
va multumesc pentru raspunsuri....intrebarea mea era daca e legal sa se interzica accesul....da sunt locuri cumparate si da este o alee (sa o numim asa)...de ce vrea cineva sa intre pe acolo? asta e optiune individuala(plus ca e drumul mai scurt)...extrapoland accesul la orice scara din bloc se face prin o parcare supraterana care apartine complexului (care este ingradita, accesul facandu-se pe o poarta)...accesul la intrarile celor 3 scari nu se poate face altfel decat prin parcarea supraterana....si aici locurile sunt cumparate, deci sunt proprietatea cuiva...poate maine nu mai putem trece nici pe acolo ca asa vrea presedintele....si nu au fost nici un fel de evenimente neplacute...exista paza 24 de ore si sistem video de supraveghere....la cheltuielile comune intra pentru toate apartamentele intretinerea garajului subteran,incalzirea acestuia etc...nu platesc numai cei care au locuri de parcare...
sa nu uit...accesul in garajul subteran se poate face din exterior pe o usa cu telecomanda(care exista una la portar in permanenta) sau din holul fiecareia din cele trei scari...si apropo de acoperis...fiecare parte din proprietatea comuna apartine tuturor proprietarilor(glumind as putea spune fiecare atom)...indiviza nu se poate face fizic(partea asta e a mea si asta a vecinului)...iar eu daca stau la scara 1, nu pot sa-i interzic unui locatar sa se plimbe pe acoperisul scarii 1 pe motiv ca el sta la scara 3

Alte discuții în legătură

Blocare acces spatiu comun subteran crvtec2 crvtec2 Buna ziua, asociatia de proprietari monteaza usa garaj subteran cu sms pentru care platesc si cei fara loc de parcare. Accesul auto in subteran este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, solicit informații la următoarele probleme: un bloc ... Maria2934 Maria2934 Buna ziua, Solicit informații la următoarele probleme: Un bloc nou format din 2 scări cu parcare subterana și parcare supraterana. Accesul in imobil se ... (vezi toată discuția)
Presedintele de asociatie ia decizii fara consultarea locatarilor nomack nomack Buna seara, As vrea sa stiu daca urmatorul scenariu este legal. Presedinta noastra de asociatie proaspat aleasa ia foarte multe decizii ce implica niste ... (vezi toată discuția)