Dacă este vorba despre o stație de încărcare de mare putere ( 22 Kw) va trebui să obțineți acordul asociație prin care proprietarii din condominiu să-și asume riscurile asociate încărcării rapide a bateriei mașinii dvs. în garajul subteran.
Mie mi-au răspuns cei de la ISU că ei nu avizează funcționarea garajelor subterane echipate cu astfel de stații de încărcare pentru că nu există un act normativ care să reglementeze acest domeniu, așa că l-am trimis pe fericitul posesor auto full electric să-și încarce bateria la Ikea care are stațiile de încărcare la cca 100 m de orice construcție.
Doar pentru informarea dvs, dar puteți găsi multe alte articole pe tema asta:
[ link extern ]
Chiar dacă ați utiliza o stație cu încărcare lentă, tot va trebui să obțineți acordul asociației având în vedere că urmează să traversați proprietatea comună cu cablul de alimentare și prinderea acestuia de pereți și/sau tavan.
GB82 a scris:
Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc construit in baza unor autorizatii emise inainte sa intre in vigoare Legea 101/2020. Daca doresc sa imi instalez o statie de incarcare, in subteran, pe locul de parcare propriu, care ar fi procesul? Ce autorizatii/aprobari am nevoie? Am intrebat la ISU si mi-au spus ca pentru statie de incarcare nu e nevoie de acord suplimentar, dar ca daca parcarea are peste 10 locuri, aceasta ar trebui sa aiba deja un acord de protectie la incendiu. Banui ca am nevoie de acordul administratorului spatiului comun (Asoc de proprietari?) pentru traversarea acestuia cu cablurile (pe unde poate sa treaca, cum sa fie mascate). Alte acorduri? Sau dupa ce il am pe cel de traversare ma pot duce la edistributie?
Va multumsc anticipat.
O zi buna.