Va rog frumos sa-mi spuneti care e legea cu privire la recunosterea anilor de studii la pensie.Am tot cautat pe net dar nu am gasit ce a trebuit.Eu am terminat o facultate de 5 ani si anul trecut mi-am finalizat si masteru.Am lucrat si pe timpul facultatii cu carte de munca.In prezent mi-am gasit loc de munca in domeniu.As dori sa stiu daca mi se trec anii de facultate in cartea de munca.Care ar fi conditiile pt indeplinirea acestui fapt?Dati-mi va rog legea ca nu stiu de unde s-o iau.Daca nu inteleg ceva va voi intreba.Multumesc
1. Este vorba de Legea 19/2000:
Art. 38 - (1) În sistemul public se asimilează stagiului de cotizare şi perioadele necontributive, denumite în continuare perioade asimilate, în care asiguratul:
…
b) a urmat cursurile de zi ale învăţământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, cu condiţia absolvirii acestora;
…
2. Nu se trece perioada de facultate in carnetul de munca. Cand veti iesi la pensie, veti prezenta la Casa de Pensii diploma si anexa ei, in original.
Cititi si Legea nr. 276/2004 si Ordinul nr. 407/2004 privind dovedirea, in vederea recalcularii pensiei, a absolvirii cursurilor de zi ale invatamantului universitar.
Facultate/vechime
niculinu
Sunt student in ultimul an, si nu am carte de munca (am22 de ani) , vreau sa stiu daca este adevarat ca pot sa imi trec ca vechime facultatea in cartea de ... (vezi toată discuția)