avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... La copiii sub 10 ani se plătește succesiunea fiind ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

La copiii sub 10 ani se plătește succesiunea fiind unicii mostenitori?

La copii sub 10 ani se plătește succesiunea fiind unicii mostenitori
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:11, 13 Decembrie 2023
Da. De ce nu s-ar plati?
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cheltuieli dezbaterii succesiunii sunt compuse din:
1. onorariul notarului
2. eventuala cheltuială cu întabularea certificatului de moștenitor privitor la imobil/e - tarif ANCPI (nu-i musai să fie intabulat imediat)
3. eventualul impozit (1%) - acesta se plătește numai dacă au trecut mai mult de 2 ani de la data decesului fără să fi fost finalizată dezbaterea.
4. mici cheltuieli cu obținerea te miri cărei "hârtii"/ certificat...

Grosul cheltuielilor (onorariul notarului) poate fi redus (cu cât îl lasă inima pe notar) în cazul moştenitorilor minori, fără venituri proprii.

Nu există nicio "taxă de succesiune", în pofida faptului că unora le place să folosească această expresie (pe mine mă zgârie pe creier!) in loc de dezbatere succesorală.

Ordin 46/2011
Art. 27. -
Pentru moştenitorii minori fără venituri proprii, pentru moştenitorii care nu realizează niciun fel de venituri sau realizează venituri sub venitul minim pe economie, precum şi pentru moştenitorii din zonele declarate calamitate se pot acorda reduceri de până la 100% din onorariul datorat.
Ultima modificare: Marți, 12 Decembrie 2023
romascanu, moderator
"Se pot" .Cu accent pe "pot".
Insa, nu știu cine lucrează o succesiune gratis.
Pe notar îl lasă inima, cât ii lasă și pe angajați când vine ziua de salariu, pe furnizorii de utilități când vin facturile si pe proprietarul spațiului, când vine ziua plății chiriei.
Însă având în vedere ca e necesara încuviințarea instantei si ca tot acolo se ajunge, se poate dezbate succesiunea la judecătorie, unde îl poate reprezenta un avocat pro bono.
Ultima modificare: Marți, 12 Decembrie 2023
raluk0207, utilizator
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate și mai bine decât pro bono.
Am niște fini, dragi mie, pe care i-am cununat la biserică și le-am botezat copilul, în loc să le cer onorariul pentru acțiunea de ...divorț. (că de aici începurăm, dar destinul avea alte planuri sau, conform unei replici din Filantropica: "Viața e complexă și are multe aspecte").
Ultima modificare: Joi, 14 Decembrie 2023
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt 3 mostenitori din care unul nu are nici un venit fiind student.exista ... corneliageorgeta corneliageorgeta sunt 3 mostenitori din care unul nu are nici un venit fiind student.exista vreo lege care stipuleaza ca mostenitorul fara venit este obligat sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Reducere taxe notariale Lulica Lulica Conform Ordinului Ministerului Justiţiei nr. 46/2011 pentru aprobarea Normelor privind tarifele de onorarii pentru serviciile prestate de notarii publici, ... (vezi toată discuția)
Donatie sau vinzare cumparare monatedys monatedys am cumparat un ap.cu 1 cam.pentru fiul meu care mi-a trimis banii din afara.pentru ca el nu a fost in tara,l-am cumparat pe numele meu.acum asi dori sa -i fac ... (vezi toată discuția)