avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca angajatorul refuza incheierea contractului cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca angajatorul refuza incheierea contractului cu litera b pot ...

Daca angajatorul refuza incheierea contractului cu litera b pot demisiona fara preaviz fara sa mi se opreasca din salariu? Ce suma maxima sau cat la suta din salar poate opri angajatorul daca demisionez fara preaviz?
Pot scapa fara preaviz daca invoc motivul demisiei prin neplata orelor suplimentare care au fost cerute doar verbal ( fara condica si cu plata partiala la negru ) ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:22, 12 Decembrie 2023
1. Daca angajatorul refuza incheierea contractului cu litera b nu puteti demisiona fara preaviz decat daca:
- angajatorul renunta total la efectuarea preavizului;

- angajatorul nu-și îndeplinește obligațiile asumate prin contractul de munca.

2. Exista dovezi pentru munca suplimentara efectuata?

Cornel Vasile a scris:

2. Exista dovezi pentru munca suplimentara efectuata?

Nu exista grafic sau condica de pontaje. Doar verbal si banii la negru.
Ultima modificare: Marți, 12 Decembrie 2023
Manuela Rășină, administrator
Atunci nu aveti cum sa demostrati munca suplimentara .

E gandita treaba de ei sa nu fie nici o urma nici macar pe telefon scris.
Ultima modificare: Marți, 12 Decembrie 2023
Manuela Rășină, administrator

Cornel Vasile a scris:

Atunci nu aveti cum sa demostrati munca suplimentara .

Inteleg. La demisie pot invoca unul din motive pentru a scapa de preaviz?
1 Lipsa fisa postului
2 Lipsa condica pontaje sau grafic ture
3 Lipsa medicina muncii anuale
4 Stres la munca
5 Lipsa personal ( 4 oameni fac munca a 5-6 oameni. De asta se fac si ore suplimentare la intreg grupul.

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz nae2012 nae2012 Buna seara. In contract mi s-a specificat ore suplimentare iar eu nu am facut nicio ora suplimentara. Pot sa demisionez fara preaviz? (vezi toată discuția)
Demisie utc utc Un salariat si-a dat demisia pe motiv ca nu a primit sporurile si nu i-au fost platite ore suplimentare,dar la incheiera contractului i s-a spus ca are sal ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii dupa demisie mariana1961 mariana1961 Buna ziua, Am si eu o mare rugaminte.... Vreau sa-mi dau demisia de o firma privata din motive personale, problema e ca aceasta societate nu prea vrea sa ... (vezi toată discuția)