avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Este legal că o grădiniță de stat să ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Este legal că o grădiniță de stat să interzică ...

Buna ziua,
Este legal că o grădiniță de stat să interzică accesul în sinstitutie pentru copiii ai căror părinți au întârzieri la plata hranei? Menționez că grădinița nu oferă posibilitatea de a veni cu pachețel de acasă. Eu știam că accesul la educație este garantat prin Constituție pentru toți cetățenii români ca fiind gratuit. Mă puteți lămuri, va rog?
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriana Zanfir , utilizator 19:26, 12 Decembrie 2023
Buna ziua!
Educatia este gratuita,dar nu si mancarea.Daca dvs. nu platiti,atunci cine plateste mesele copilului?Gradinitele nu au fonduri pentru mancare.
Atunci de ce nu exista posibilitatea de a renunța la aceste mese? De ce este condiționată educația de obligația de a plăti pentru un alt serviciu?

pt a raspunde, se apasa pe raspunde, nu pe citeaza!
Ultima modificare: Marți, 12 Decembrie 2023
gi-jane2, moderator
Si ce sa faca educatoarele cu copilul dvs. in timp ce ceilalti copii sunt in sala de mese , luand masa ? Nu poti tine un copil nemancat de la ora 7 - 8 , pana la 16 - 17 , nu credeti ? Nici ideea cu pachetelul nu e buna , ce ar fi de facut daca fiul/fiica dvs. ar cere sa manance si el/ea ce mananca si ceilalti copii ? sa i se raspunda ca nu primeste , ca mama nu vrea sa-i plateasca masa ? ar fi cu totul inuman ... Astea-s conditiile in care li se asigura doritorilor un loc la gradinita pentru copilul lor , si asta este ... Nu le accepti - nici o problema , te orientezi pe alta solutie cu copilul ...
Nu am întrebat dacă ar fi uman sau inuman, am întrebat dacă interzicerea accesului în grădiniță este legală. Și nu prea te poți orienta către alte soluții având în vedere că grupa mare este obligatorie
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Grupa mare este obligatorie, nu insa si programul lung cu masa. Daca nu doriti masa, atunci aveti varianta program scurt. La inscrierea la gradinita ati optat pentru un program cu tot ce implica el conform legii si a regulamemtului de ordine interioara.

Adriana Zanfir a scris:

Nu am întrebat dacă ar fi uman sau inuman, am întrebat dacă interzicerea accesului în grădiniță este legală. Și nu prea te poți orienta către alte soluții având în vedere că grupa mare este obligatorie

Alte discuții în legătură

Bucatar cantina din sistemul bugetar ContSters301050 ContSters301050 As dorii sa stiu cum arata si ce contine contractul colectiv de munca, fisa postului si efectivul de copii pt un bucatar la 8h. (vezi toată discuția)
Scoala si sanepidul: pot fi obligati elevii sa manance - si sa plateasca - la cantina scolii? JustMe1977 JustMe1977 Buna! Am o mare nelamurire, daca imipoate raspunde cineva multumesc anticipat! Scoala la care invata fiul meu e \"Step by step\", cu posibilitatea de servire a ... (vezi toată discuția)
Gradinita cândea_sorina cândea_sorina Cui trebuie sa ne adresam si cum ne adresam in urmatoarea speta: am copilul de 3 ani la gradinita grupa mica. Ca si parinti care avem copii inscrisi la ... (vezi toată discuția)