Cum corectez suprafata desfasurata din cartea funciara?
Buna ziua, am achizitionat un imobil a carui suprafata desfasurata in cartea funciara (din 2011) este incorecta (nu include suprafata peretilor exteriori) - in releveele inscrise la cartea funciara e desenat si mentionat un total de 380 mp utili si 430 mp suprafata "totala" (380 mp + casa scarii si balcoane) - aceasta este suprafata corecta, existenta in realitate. Suprafata desfasurata este mentionata doar in sectiunea "descrierea imobilului" din cartea funciara si e mentionata ca fiind 430 mp (adica "suprafata totala" din relevee), ceea ce e incorect, ea fiind de fapt 500 mp.
Eu am nevoie sa actualizez cadastrul pentru niste recompartimentari interne, dar nu pot face asta pana nu se corecteaza suprafata desfasurata din cartea funciara, asa mi-au zis cei de la biroul de arhitectura, pentru ca ei practic nu pot continua acum cu aceeasi greseala.
OCPI mi-a respins cererea, cu mentiunea "prezentati acte pentru suprafetele modificate ale constructiei comparativ cu cvc din 2022" (cvc-ul meu). Ce pot face acum?