avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare casco dupa dauna totala care s-a reparat in ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare casco dupa dauna totala care s-a reparat in service-ul autorizat.

Am avut un accident cu masina mea noua mazda3, pe care asiguratorul Groupama fara probleme, a finantat reparatia in service-ul autorizat mazda. Pana aici totul ok. Dar fara sa vorbeasca cu mine, nici inspectorul de daune, nici reprezentantul service-ului, au ales ei de capul lor finantarea reparatiei masinii, chiar si atunci cand sau trezit ca finantarea reparatiei, depaseste 80% din pretul asigurarii masinii, cea ce reprezinta ca nu mai imi pot face casco.. In acest moment care a fost a opta zi de service, Timp de 2 luni jumate cat a durat reparatia, nu a discutat absolut nimeni cu mine. Ei dupa 8 zile de la data accidentului au pus verdictul de dauna totala. Cu toate ca s-a depasit cei 80% s-a continuat reparatia (2 luni jumate) si in final masina arata ca noua,dar cu o finantare de 81,79% din pretul de asigurare. Eu sunt bucuros ca am din nou o masina noua, dar trist ca nu mai pot sa-mi fac asigurare casco, pt ca domnii de la groupama m-au introdus in sistem. Rugamintea mea este, ce trebuie sa fac, sa-mi pot face asigurare casco pe masina ? Mentionez ca in toata perioada de 2 luni jumate cat a durat reparatia, atunci cand sunam eu, imi spunea reprezentantul service-ului acelasi lucru, adica sa fiu linistit ca se asteapta piesele si ca totul este ok, eu nefiind anuntat ca masina este declarata dauna totala. Doresc neaparat sa pot face o asigurare casco si va multumesc anticipat pentru toate raspunsurile pertinente.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:29, 13 Decembrie 2023
Bună seara!

În situații complexe precum aceasta, în care a intervenit o finanțare de daună și repararea depășește 80% din valoarea de asigurare, este important să abordați această problemă cu atenție și să luați măsuri pentru a rezolva situația.

1. Contactați Groupama: Începeți prin a contacta asigurătorul (Groupama) pentru a clarifica situația și a obține informații despre decizia de daună totală și finanțarea reparării. Este important să aflați motivele pentru care s-a luat această decizie.

2. Solicitare de informații scrise: În scrisoarea sau discuția cu asigurătorul, solicitați informații detaliate despre motivul pentru care mașina a fost declarată daună totală, de ce a fost finanțată repararea și care sunt termenii și condițiile care au stat la baza acestei decizii.

3. Contactați service-ul autorizat: Luați legătura cu service-ul autorizat Mazda pentru a obține informații suplimentare despre stadiul reparațiilor și pentru a verifica dacă există opțiuni pentru a ajunge la o soluție mutual acceptabilă.

4. Consultanță juridică: Dacă întâmpinați dificultăți în comunicarea cu asigurătorul și service-ul și nu puteți obține rezolvarea problemei, ar putea fi util să consultați un avocat specializat în dreptul asigurărilor pentru a vă asista în acest proces.

5. Contactați alte companii de asigurări: În paralel cu demersurile de mai sus, puteți explora opțiunile de asigurare casco la alte companii. Dacă Groupama a introdus informații negative în sistem, este posibil să aveți dificultăți la prima vedere, dar o discuție detaliată cu un consultant de asigurări poate clarifica situația și poate oferi soluții.

6. Notificați Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF): Dacă toate demersurile de mai sus nu duc la rezolvarea problemei, puteți notifica ASF cu privire la situația dumneavoastră și căutați asistența lor.

Este important să păstrați documentele relevante, să comunicați în scris cu asigurătorul și să păstrați o evidență a tuturor corespondențelor și discuțiilor pentru a susține eventualul demers legal sau administrativ.
Vindeti masina, luați alta și faceti casco

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua in urma unui eveniment rutier petrecut in urma cu 6 ... ligrivatin ligrivatin Buna ziua In urma unui eveniment rutier petrecut in urma cu 6 luni am apelat la polita CASCO. Societatea de asigurari evita un raspuns clar, am sunat de ... (vezi toată discuția)
Tergiversare despagubire dauna casco mitrutpaul mitrutpaul Am avut o dauna si am incercat sa-mi repar masina pe polita casco. Cu toate ca masina este asigurata la suma de 3100 euro iar devizul emis de service(cu care ... (vezi toată discuția)
Deviz dauna asigurator tgmm11 tgmm11 As vrea sa stiu, va rog, daca pot avea acces la devizul dupa care asiguratorul a evaluat cuantumul pagubei.Mi s.a pus la dispozitie doar nota de constatare. (vezi toată discuția)