avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am cumpărat un autoturism din România, vânzătorul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am cumpărat un autoturism din România, vânzătorul a făcut ...

Am cumpărat un autoturism din România, vânzătorul a făcut CV între mine și o firma daneză, am înmatriculat masina fără probleme.Dupa un an ma suna de la Anaf ca nu a primit banii firma daneză și sa le dau detalii cum am achiziționat masina.La ce riscuri ma expun eu în situația de față?
Cel mai recent răspuns: Marius 46789 , utilizator 10:59, 14 Decembrie 2023
la riscul de a da banii inca o data , daca nu faceti dovada platii.
Ultima modificare: Joi, 14 Decembrie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ce știți despre cel ce v-a vandut masina, aveti datele lui, aveti d eunde sa il luati, aveti vreo proba ca i-ati dat banii?
Daca v-a dat factura de la firma, trebuia atașat și dovada platii.
Dvs ati dat banii intermediarul, dar el nu a platit factura cand a luat masina si nici ulterior.
Pe de alta parte nu știu cum a luat masina fara sa achite.
Luați legătura cu omul ce v-a vandut și vedeți dacă are dovada ca a plătit.
Contractul de vânzare cumpărare nu e destul pentru dovada achitării?

gi-jane2 a scris:

Ce știți despre cel ce v-a vandut masina, aveti datele lui, aveti d eunde sa il luati, aveti vreo proba ca i-ati dat banii?
Daca v-a dat factura de la firma, trebuia atașat și dovada platii.
Dvs ati dat banii intermediarul, dar el nu a platit factura cand a luat masina si nici ulterior.
Pe de alta parte nu știu cum a luat masina fara sa achite.
Luați legătura cu omul ce v-a vandut și vedeți dacă are dovada ca a plătit.

Scrie in contract ca a primit banii ?
Scrie ca a primit suma, trebuia și chitanță?

Cornel Vasile a scris:

Scrie in contract ca a primit banii ?

Alte discuții în legătură

Inmatriculare autoturism sava sebastian sava sebastian Am o mare nedumerire,fata de inmatricularea unei masini ,am cumparat masina din germania,am un contract cv,intre o firma din Romania si un autohaus,iar acesta ... (vezi toată discuția)
Achizitie auto andra68 andra68 Buna ziua, Nu stiu daca am intrat in sectiunea potrivita dar va rog sa ma sfatuti intr-o problema. Un prieten a achizitionat o masina SH si a incheiat ctr. ... (vezi toată discuția)
Cine avea obligatia de a plati impozitul auto ? nu am certificatul fiscal pt masina Nelu Zoltan Nelu Zoltan Am cumparat in urma cu aproape un an o masina, care ulterior am aflat ca \\"nu o pot inmatricula\\" Proprietarul in cartea de identitate si talon ... (vezi toată discuția)