avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare autoturism

Am o mare nedumerire,fata de inmatricularea unei masini ,am cumparat masina din germania,am un contract cv,intre o firma din Romania si un autohaus,iar acesta din urma a facut actele,respectiv cartea masinii si talonul pe numele meu,asigurare totul e pe numele meu,acum intrebarea mea este urmatoarea,cum pot inmatricula aceasta masina fara factura sau contract cv,intre mine si aceasta firma,repet am cartea verde si talonul pe numele meu,in conditiile in care nu mai am nici o legatura cu aceasta firma.
Cel mai recent răspuns: sava sebastian , utilizator 17:51, 7 Noiembrie 2012
Autohaus este un intermediar, scuze?

Actele fiind pe numele dvs, avand contractul de vanz-cump, puteti inscrie masina pe numele dvs.

Nu sunteti deloc clar, deci ati spus initial " am un contract cv, intre o firma din Romania si un autohaus", iar pe urma intrebati cum sa o inscrieti "aceasta masina fara factura sau contract cv, intre mine si aceasta firma", rugamintea mea este sa reveniti cu o expunere din care sa se inteleaga ce doriti. Multumesc!
Buna ziua si in primul rand va multumesc pentru amabilitatea dumneavoastra,deci,am ajuns la un autohaus cu un intermediar roman,care mi-a spus ca vom lua masina fara tva,deci pretul net,am negociat cu vanzatorul si am trecut la acte.S-a facut cv intre autohaus si acest intermediar,respectiv firma acestuia,pentru a putea obtine pretul net,trebuia luata pe firma sa zic asa,iar talonul si cartea verde sau facut pe numele meu.Acum ce nu inteleg eu,in cv,este firma respectiva,care la randul ei cred ca ar fi trebuit sa imi emita catre mine,persoana fizica o factura cu care sa pot inmatricula masina,eu neavand decat talonul si cartea masinii.Mentionez ca acest intermediar roman,a spus ca o sa imi trimita aceasta factura prin posta,deoarece nu are la el stampila,iar acum eu nu am decat un nr de tel al acestuia,care bineinteles nu raspunde.Asa stau lucrurile,sper ca m-am facut inteles si astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra,va multumesc.
Puteti imatricula autot. direct pe numele Dvs. cu anumite conditii:
1. sa existe factura (sau contract vc) intre Dvs. (cumparator) si autohause (vanzator)
2. factura (sau contractul de vc) sa fie intocmite in termen de maxim 30 zile de la data contractului vc incheiat intre autohause (cumparator) si proprietarul din germania (vanzator)
Dvs. veti prezenta la dosarul de inmatriculare ambele contracte vc, impreuna cu documentele pe care le aveti deja.

O intrebare: autot. este deja platit de Dvs (prin intermediul autohause)?
Referitor la intrebarea daca autoturismul este platit,da,eu personal am platit masina cu bani cash(4700 euro)dar intermediarul este acea firma romaneasca,iar autohausul este vanzatorul,eu practic am cumparat masina din autohaus cu cv facut intre autohaus si firma romaneasca si actele respectiv cartea si talonul au fost trecute direct pe numele meu,atat,cv este intre autohaus si firma rom.iar acum eu ma lovesc de nesimtirea acestei firme,prin faptul ca nu imi elibereaza acea factura sau cv,intre firma rom si mine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract cumparare auto. unde e actul de v-c?! Tobba Tobba Vin si eu cu o intrebare. In noiembrie 2007 am cumparat o masina second adusa din Germania, dintr-un parc auto. Dupa ce am batut palma cu vanzatorul, cei de la ... (vezi toată discuția)
Procedura vanzare si imatriculare autovehicul de la o persoana juridica catre o alta persoana juridica BRATU ALINA BRATU ALINA Buna ziua , va rog sa ma ajutati cu pasii pe care trebuie sa ii urmez in cazul in care doresc sa trec o masina dupa o firma pe o alta firma. ( ambele firme ... (vezi toată discuția)
Inscriere auto capatanasorin capatanasorin Cum pot inscrie in circulatie un autoturism adus in tara acum 3 ani? Mentionez ca au fost folosite cele 3 numere provizorii,as fi al treilea proprietar din ... (vezi toată discuția)