avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Soțul meu are 42 de ani vechime în câmpul muncii ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Soțul meu are 42 de ani vechime în câmpul muncii ...

Bună seara,
Soțul meu are 42 de ani vechime în câmpul muncii și dorește pensionarea anticipata, întrebarea mea este în ce caz penalizarea poate fi mai mica, după legea veche sau legea noua a pensiilor.Mentionez ca în noua lege a pensiilor nu este specificat coeficientul de penalizare în cazul în care ai vechime mai mare de 5 ani peste 35 de ani.
Va mulțumesc,
Cel mai recent răspuns: AnghelFL , utilizator 19:52, 14 Decembrie 2023
Legea 360/2023
Art.56
Persoanele care au depășit stagiul complet de cotizare contributiv prevăzut în anexa nr. 5 cu cel puțin 5 ani de stagiu de cotizare pot solicita pensie pentru limită de vârstă cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare prevăzute în anexa nr. 5.
Va mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"pensia anticipată poate fi obţinută cu cel mult 5 ani înaintea ... gbrlcostache gbrlcostache \"Pensia anticipată poate fi obţinută cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, de către cei care au realizat un stagiu de ... (vezi toată discuția)
Art.56 din legea 360/2023,pentru cei care urmează sa deschidă ... goplanet goplanet Art.56 din legea 360/2023,pentru cei care urmează sa deschidă drepturile de pensie dupa 1 septembrie 2024 - cei 5 ani de stagiu peste cei 35 de stagiu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! tatal meu a iesit la pensie cu penalizare in luna ... viceramo viceramo Buna ziua! Tatal meu a iesit la pensie cu penalizare in luna aprilie 2024, avand varsta de 60 ani si perioada de cotizare 40 ani/10 luni si 12 zile. Tinand ... (vezi toată discuția)