avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauza de confidentialitate fara perioada
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauza de confidentialitate fara perioada

Salut,
Am urmatoarea clauza de confidentialitate in contract:
"Prin clauza de confidentialitate partile convin ca,pe toata durata contractului individual de munca si dupa incetarea acestuia, sa nu transmita date sau informatii de care au luat cunostinta in timpul executarii contractului"...
Este valabila in cazul in care nu este trecuta perioada de confidentialitate dupa incetarea contractului ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:06, 19 Decembrie 2023
Valabilitatea clauzei de confidențialitate nu este strict legata numai de stabilirea unei durate fixe. Clauză este valabila și forma menționată de dvs dacă ne raportam numai la durata, dar pot fi identificate și analizate alte motive care sa afecteze valabilitatea, de ex dacă au fost sau nu menționate expres aspectele care sunt vizate de aceasta clauză - dacă sunt scrise concret care informații sunt considerate confidențiale.
Sunt mentionate baza de date si clienti dar baza aceasta de date si toti clientii eu ii aveam dinainte sa ma angajez la ei, de fapt eu am venit la ei cu informatii, nu plec cu informatii noi si pot dovedii. Nu cred ca pot pune stapanire pe portofoliul meu de clienti pe care il am de 5 ani si la ei lucrez de un an.
Clauza de confidenţialitate nu vizează informaţiile clasificate sau pe cele secrete, astfel cum sunt stabilite de Legea nr. 182/2002 privind privind protecţia informaţiilor clasificate, de asemenea nici pe cele stabilite prin regulamentul intern sau contractul colectiv de muncă, ci numai informaţiile stabilite prin contractul individual de muncă. (Alexandru Ţiclea, Andrei Popescu, Constantin Tufan, Marioara Ţichindelean, Ovidiu Ţinca, Dreptul muncii, Editura Rosetti, Bucureşti, 2004, p. 389, Alexandru Ţiclea (coordonator), Codul muncii - adnotat şi comentat, Editura Lumina Lex, Bucureşti, 2004, p. 122)


Pot face obiectul unei clauze de confidenţialitate datele şi informaţiile de care salariatul ia cunoştinţă în timpul executării contractului de muncă. Aceste date şi informaţii pot privi două aspecte: pe de o parte, activitatea unităţii, iar pe de altă parte, situaţia personală a părţilor contractului de muncă ori a altor salariaţi. (Ovidiu Ţinca, Unele observaţii referitoare la clauza de confidenţialitate din contractul individual de muncă, în Revista de drept comercial nr. 9/2004, p. 109)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fara a-si da demisia in scris, doar verbal cristinasova cristinasova Buna seara! O cunostinta a plecat de la firma unde avea contract de munca fara a-si da demisia in scris, doar verbal, nestiind ce implica acest lucru fiind la ... (vezi toată discuția)
Am fost amenintat si injurat de un coleg la munca Diaconescu Alin Ionut Diaconescu Alin Ionut Buna ziua, Azi a venit un coleg la mine sa ma ameninte si sa ma injure si vreau sa ii fac in scris directorului.Am si martori.Putesti sa ma ajutati va ... (vezi toată discuția)