avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Dacă fișa postului, ulterior momentului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Dacă fișa postului, ulterior momentului ocupării ...

Bună ziua! Dacă fișa postului, ulterior momentului ocupării funcției, la rubrica “Cerințele postului” șeful ierarhic superior introduce o restrângere a unui drept de a desfășura activități și în cadrul unor societăți cu alt domeniu de activitate
(care nu are legătură cu nivel de educație, de formări profesionale etc.), iar eu acum am oportunitatea să mă angajez part-time fix în acel domeniu și chiar doresc să fac acest lucru, ce este de făcut?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:10, 19 Decembrie 2023
Va puteti angaja , nu va faceti griji atat timp cat in c.i.m. nu aveti inserata o clauza de neconcurenta.
Lucrez în sistemul de stat, funcționar public cu statut special.

Menționez faptul că nu am calitate de polițist examinator la proba practică pentru obținerea permisului de conducere (conform OMAI nr. 268/2010), ci desfășor preponderent activități de preschimbare a permiselor de conducere conform OMAI 123/2013 și OMAI 163/2011, precum și, mai rar, activități de supraveghere la examenul teoretic pentru obținerea permisului de conducere (NU examinare și nici evaluare).

De asemenea, vă aduc la cunoștință faptul că doar OMAI 260/2011 stipulează expres că toți polițiștii atestați pentru a desfășura activități de examinare la proba practică pentru obținerea permisului de conducere sunt obligați să NU desfășoare activități lucrative în cadrul unei școli de șoferi autorizate.

Am realizat o solicitare la ANI pentru a-mi fi comunicat Dacă există vreo situație de incompatibilitate sau conflict de interese dacă desfășor activități de voluntariat în cadrul unei școli de șoferi pe un post de profesor de legislație rutieră, iar aceștia au avizat pozitiv solicitarea mea, comunicându-mi faptul că nu există situație de incompatibilitate ori conflict de interese.

Problema este că, după ce șeful ierarhic superior a aflat că doresc să fac acest lucru, a introdus în fișa postului, la rubrica “cerințele postului” mențiunea “să nu desfășoare activități în cadrul unei școli de conducători auto”, iar acum nu știu dacă am dreptul să desfășor acele activități și care ar putea fi rezultatele ce ar putea decurge din realizarea respectivei activități.
Cornel Vasile a scris:

Va puteti angaja , nu va faceti griji atat timp cat in c.i.m. nu aveti inserata o clauza de neconcurenta.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti cum sa desfasurati o activitate de voluntariat în cadrul unei școli de șoferi .. este interzis prin legea speciala.

Dupa cum este mentionat in fisa postului " să nu desfășoare activități în cadrul unei școli de conducători auto", inseamna ca nu puteti desfasura nicio activitate in cadrul unei astfel de scoli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Meseria de politist este compatibila cu cea de instructor auto? bebecomnec bebecomnec Am o intrebare ! Sunt agent de politie cu o vechime de 7 ani. Astazi mi s-a propus daca doresc , in timpu liber, sa fiu instructor auto la o scoala de ... (vezi toată discuția)
Conditii redobandire permis auto ContSters68065 ContSters68065 Am cateva intrebari la care nu pot primi raspuns bazat pe litera legii: 1.pentru redobandirea permisului auto mai este nevoie sa urmez cursurile unei scoli ... (vezi toată discuția)
Mediator si fpss pot fi compatibile? maxi_40 maxi_40 Buna ziua! Sunt lucrator de penitenciar si as dori sa fac cursurile de formare mediatori,dar mai intai as vrea sa stiu daca sunt compatibile. Va multumesc. (vezi toată discuția)