avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua ! Va rog sa ma lamuriti cu privire la art 36 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua ! Va rog sa ma lamuriti cu privire la art 36 legea ...

Buna ziua !
Va rog sa ma lamuriti cu privire la art 36 legea 153/2017
Persoana salarizata în baza legii 153/2017 (personal contractual) are dreptul conform art 36 alin 1 sa fie reincadrata in functie in gradul/ trapta profesionala mai mare daca vechimea in specialitatea studiilor este mai mare decat treapta la care este incadrata ?
daca vechimea in specialitatea studiilor este mai mare si incadrarea nu respecta treapta profesionala ?
Este obligat angajatorul sa puna in aplicare art 36 alin 1 daca nu se incadreaza in bugetul alocat anului financiar ?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:13, 20 Decembrie 2023
Reîncadrarea personalului salarizat potrivit Legiii 153/2017 se face pe noile funcții, grade/trepte profesionale, gradație corespunzătoare vechimii în muncă și vechime în specialitate/vechime în învățământ avute, cu stabilirea salariilor de bază, soldelor de funcție/salariilor de funcție, indemnizațiilor de încadrare și indemnizațiilor lunare potrivit.

În cazul în care funcția deținută nu se regăsește în lege, reîncadrarea se face pe una dintre funcțiile prevăzute în anexe.
Va multumesc pentru amabilitate, dar as dori o lamurire mai exacta cu privire la ; Este obligat angajatorul sa puna in aplicare art 36 alin 1 daca nu se incadreaza in bugetul alocat anului financiar ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuia pus in aplicare la intrarea in vigoare a legii.
Daca nu s a făcut la întrarea în vigoare a legii ce se poate face acum?
Ați primit la vremea respectivă decizie de reîncadrare? Dacă da nu prea mai aveți ce face. Dacă nu ați primit mai este o șansă.

Alte discuții în legătură

Promovare - cum se va calcul salariul ? ce prevederi legale se vor aplica ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog foarte frumos sa ma ajutati cu un raspuns ! In urma unui examen, 3 salariati au fost promovat pe un grad profesional imediat ... (vezi toată discuția)
Reincadrare dupa ccc sburlea corina sburlea corina Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti cum se face reincadrarea pe functie în cazul revenirii din concediul de cresterea copilului in data de 08.05.2017. Nu stiu ... (vezi toată discuția)
Modificare coeficienți după câteva luni Adamj Adamj Buna seara. Vă rog să-mi spuneți la 2 întrebari: 1. dacă este legal adoptată o hotărâre de consiliu de modificare a coeficienților după câteva ... (vezi toată discuția)