avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendare permisul pentru fuga de la locul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendare permisul pentru fuga de la locul accidentului. ...

Mi s-a suspendat permisul pentru fuga de la locul accidentului. Am atins cu cârligul nr de înmatriculare a unui vehicul. S-a trambat 2-3 mm conform pozelor de la politie. Am parcat neglijent și mi-a scăpat mașina. Având cameră pe spate m-am uitat la dauna și am căutat loc de parcare în altă parte ca obturam intrarea intr-o casa. Întrucât era zi de sărbătoare mi-a luat mai mult de 10 minute până am găsit alt loc. La revenirea la locul faptei aprox 12 minute aceasta nu mai era acolo. Proprietarul mi-a și confirmat ca era minutul 7 de înregistrare de la shoc când a întrat în mașină. Domnul polițist la sunat și am vb cu Proprietarul care după ce i-am confirmat ca m-am uitat cu cameră de masalier si-a cerut scuze și a cerut domnului polițist sa nu îmi rețină carnetul acesta l-a reținut. Eu am o întrebare, dacă a fost o fugă de la locul accidentului cu pagube materiale precum scrie în legislație, dacă mașină circulă în continuare cu "paguba" peste 30 zile ar trebui sancționat ori paguba nu mai e nici o pagubă caz în care trebuie sa mi se oprească suspendarea. Mulțumesc frumos
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:37, 4 Ianuarie 2024
Paguba ramane paguba , indiferent cat timp dureaza pana ce isi repara masina .
Și dacă nu a reparat "paguba" În 30 de zile și circula asa cu ea, trebuie sancționat

Cornel Vasile a scris:

Paguba ramane paguba , indiferent cat timp dureaza pana ce isi repara masina .

De ce sa fie sanctionat ? .. nu cred ca exista sanctiune in lege pentru asa ceva.
Este prevăzută sancțiune, două puncte amendă.
Dar nu văd ce legătură are cu reținerea permisului celui care a părăsit locul accidentului, fiecare plătește pentru ce a făcut.

Cornel Vasile a scris:

De ce sa fie sanctionat ? .. nu cred ca exista sanctiune in lege pentru asa ceva.

Ultima modificare: Duminică, 31 Decembrie 2023
eugenoctavian1968, utilizator
Potrivit OUG 195/2002 republicată, respectiv art.148/alin.20 conducătorilor de autovehicule le este interzis să circule cu autovehiculul avariat mai mult de 30 de zile de la data producerii avariei

Cornel Vasile a scris:

Alte discuții în legătură

Care este termenul limita de lege in care trebuie sa imi repar avariile auto? Dntz_dntza Dntz_dntza Am o problema: azi m-a oprit o domnisoara de la politia rutiera si mi-a cerut actele la control printre care si autorizatia de reparatie pentru bara de pe fata ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata ! am o intrebare , in data de 14 luna asta am ... andreea bantescu andreea bantescu buna dimineata ! am o intrebare , in data de 14 luna asta am lovit masina de o scandura dintr un gard , scandura fiind doar 30 cm afectata , pe langa asta ... (vezi toată discuția)